A fost infiintat clusterul pentru agricultura si zootehnie la Iasi

A fost infiintat clusterul pentru agricultura si zootehnie la Iasi


Clusterul pentru agricultura si zootehnie Agro Ferma a fost inaugurat de autoritatile judetene la Parcul Agroindustrial Transagropolis Transfrontier Agribusiness Support din comuna Letcani.

clusterul agriculturaClusterul pentru agricultura si zootehnie Agro Ferma a fost inaugurat de autoritatile judetene la Parcul Agroindustrial Transagropolis Transfrontier Agribusiness Support din comuna Letcani.

Acest cluster va furniza atat servicii destinate sprijinirii companiilor in dobandirea de noi cunostinte si tehnologii, servicii de suport si consultanta pentru inovare, cat si servicii de comercializare a cunostintelor si tehnologiilor.

Printre prioritatile Consiliului Judetean Iasi se regasesc modernizarea si sprijinirea mediului rural, iar evenimentul speram sa vina in sprijinul agricultorilor si fermierilor ieseni. In perioada urmatoare vom construi in cadrul Transagropolis un Centru Regional de Transfer Tehnologic pentru Agricultura si Zootehnie, care se va intinde pe o suprafata de 15 hectare, demersurile in acest sens fiind deja demarate, a precizat Maricel Popa,
presedintele Consiliului Judetean Iasi.

El a mai afirmat ca Asociatia Clusterul Regional Agro Ferma a fost infiintata de reprezentantii CJ Iasi si cei ai Primariei Letcani, alaturi de 23 de intreprinzatori, asociatii si licee din Iasi si din judet.

Rolul asociatiei este de asigura un cadru eficient de cooperare intre membrii sai pentru cresterea competitivitatii economice in domeniul agricol la nivel regional, reprezentarea intereselor acestora fata de terti si cresterea capacitatii de implementare a politicilor agricole si industriale europene, inclusiv utilizarea eficienta a fondurilor nerambursabile precum si a altor surse de finantare.



Poti fi interesat si de