ANSVSA negociaza deschiderea exportului de animale in Arabia Saudita

ANSVSA negociaza deschiderea exportului de animale in Arabia Saudita


Reprezentanti Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au inceput negocierile tehnice pentru deschiderea exportului de animale si produse de origine animala catre Arabia Saudita, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Vaca 3Reprezentanti Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au inceput negocierile tehnice pentru deschiderea exportului de animale si produse de origine animala catre Arabia Saudita, se arata intr-un comunicat al institutiei.


Intre 23 si 26 aprilie, o delegatie de specialisti ai ANSVSA a efectuat o vizita de lucru in Regatul Arabiei Saudite.

Tema principala a discutiilor avute cu reprezentanti ai unor institutii precum Saudi Food and Drug Authority si Ministerul Apelor, Mediului si Agriculturii a fost deschiderea exportului de animale si de carne si produse din carne de ovine, bovine si de pasare din Romania.

In acest sens, reprezentantii ANSVSA au prezentat modul de organizare si functionare al serviciilor veterinare si pentru siguranta alimentelor din tara noastra, aspecte privind inspectia oficiala a efectivelor de animale, a produselor alimentare si a capacitatii analitice a retelei de laboratoare apartinand sistemului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor din Romania.

Totodata, a fost inaintata oficialilor sauditi o propunere tehnica, care a inclus modele de certificate sanitare-veterinare de sanatate pentru exportul de animale si produse de origine animala.

Un subiect, pentru care partea saudita si-a manifestat interesul, a fost capacitatea Romaniei de a asigura cantitati importante de furaje pentru septelul din Arabia Saudita, context in care oficialii sauditi au solicitat si au primit informatii referitoare la conditiile de certificare pentru cereale si furaje, se mai arata in comunicatul ANSVSA.

La finalul vizitei, cele doua parti au convenit asupra abordarii cu prioritate a relatiilor de cooperare sectoriala in domeniul agro-alimentar si a derularii cu celeritate a tuturor etapelor necesare, pentru demararea, in cel mai scurt timp, a exportului de animale si de produse de origine animala in Regatul Arabiei Saudite.



Poti fi interesat si de