57 milioane de lei, sprijin financiar pentru crescatorii de animale

57 milioane de lei, sprijin financiar pentru crescatorii de animale


Crescatorii de animale vor beneficia in acest an de un sprijin financiar in valoare totala de 56,58 milioane de lei, potrivit unei hotarari aprobate saptamana aceasta de Guvern.

mil leiCrescatorii de animale vor beneficia in acest an de un sprijin financiar in valoare totala de 56,58 milioane de lei, potrivit unei hotarari aprobate saptamana aceasta de Guvern.
Potrivit unui comunicat al Executivului, schema de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, instituita prin HG 1179/2014, acopera integral costurile administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic si partial costurile aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.

"Astfel, pentru anul 2017, Executivul a aprobat suma de 56,58 milioane de lei ca valoare totala maxima a schemei de ajutor de stat pentru prestatorii serviciilor. Din aceasta suma, 27,18 milioane de lei se acorda pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, iar 29,4 milioane de lei pentru speciile ovine si caprine", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, fondurile se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anul 2017.

Acest sprijin financiar a fost aprobat de Guvern in contextul in care, prin HG 1179/2014, a fost instituita o schema de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, pentru perioada 2015-2020, a carei valoare maxima este de 759,25 milioane lei.

"Intrucat pe parcursul anului de acordare a ajutorului de stat pot aparea schimbari ale formei de organizare a unor beneficiari inscrisi in lista microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii beneficiare ale ajutorului de stat, atasata cererii initiale depuse de solicitanti, prezenta hotarare reglementeaza mentinerea calitatii de beneficiar dupa reorganizare, in baza documentelor doveditoare", se mai arata in comunicat.



Poti fi interesat si de