Romania a reluat exportul de ovine si bovine catre Israel

Romania a reluat exportul de ovine si bovine catre Israel


Romania a reluat exportul de ovine si bovine catre Israel, dupa ce autoritatile israeliene au anuntat ieri ridicarea restrictiilor impuse tarii noastre, anunta Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

exp mieiRomania a reluat exportul de ovine si bovine catre Israel, dupa ce autoritatile israeliene au anuntat ieri ridicarea restrictiilor impuse tarii noastre, anunta Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Aceasta decizie este urmarea masurilor ferme intreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul si a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restrictiilorse precizeaza intr-un comunicat ANSVSA.

Exporturile in Israel au fost suspendate incepand cu 3 martie. Pe 2 martie, atunci cand ANSVSA a fost instiintata de decizia Israelului, dr. Geronimo Branescu, presedintele institutiei, a convocat un grup de specialisti cu care a stabilit un plan de masuri pentru remedierea rapida a neconformitatilor semnalate de autoritatile israeliene, dar care sa ofere si garantia respectarii si mentinerii cerintelor si standardelor solicitate de importatori.

Acest plan de masuri a fost prezentat partii israeliene de catre presedintele institutiei, dr. Geronimo Branescu, care, alaturi de o delegatie de specialisti, s-a deplasat in Israel pentru a informa despre actiunile care au fost demarate, in regim de urgenta, pentru a debloca, in cel mai scurt timp, exportul de ovine si bovine din Romania. Demararea si implementarea tuturor acestor masuri a fost supervizata si verificata personal de catre presedintele Autoritatii (...), fiind pentru prima oara cand un presedinte al Autoritatii se implica, la acest nivel, pentru rezolvarea unei astfel de situatii, se mai mentioneaza in comunicat.

Romania a exportat anul trecut in Israel 57.474 capete bovine si 175.677 capete ovine.



Poti fi interesat si de