Intalnire de lucru privind pesta porcina africana, cu experti ai CE

Intalnire de lucru privind pesta porcina africana, cu experti ai CE


Suceava va gazdui la sfarsitul acestei luni o intalnire de lucru pentru monitorizarea eradicarii bolilor la animale, la care vor participa si experti ai Comisiei Europene, a anuntat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Danut Corneanu.

pesta porcSuceava va gazdui la sfarsitul acestei luni o intalnire de lucru pentru monitorizarea eradicarii bolilor la animale, la care vor participa si experti ai Comisiei Europene, a anuntat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Danut Corneanu.

Acesta a spus ca la reuniunea Task Force in domeniul pestei porcine africane vor mai participa reprezentanti ai ANSVSA, ai Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, ai Asociatiei Romane a Carnii de Porc, reprezentanti ai DSVSA Suceava si Botosani, dar si reprezentanti ai asociatiilor de vanatoare din judetul Suceava.

Programul actiunii include, printre altele, prezentarea rolului Task Force, masurile puse in aplicare sau cele care sunt in curs de implementare de catre ANSVSA si DSVSA Suceava pentru prevenirea introducerii pestei porcine africane la porcii domestici, modalitatea de colaborare intre DSVSA Suceava si DSVSA Botosani cu privire la masurile aplicate pentru prevenirea introducerii bolii in Romania din Ucraina.

Danut Corneanu a precizat ca vor avea loc dezbateri pe grupuri de lucru, vor fi efectuate vizite la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava, la o ferma comerciala, la o exploatatie nonprofesionala si la un fond de vanatoare din judetul Suceava.

Potrivit ANSVSA, pesta porcina africana este o boala virala a porcinelor domestice si salbatice, cu evolutie rapida si mortalitate de 100% pentru porcii care se imbolnavesc si, in conditiile in care pentru aceasta boala nu exista vaccin, singura cale de a feri animalele o reprezinta respectarea unor masuri de protectie la venirea in contact cu animalele sanatoase.



Poti fi interesat si de