Consultari cu fermierii pe tema sprijinului cuplat in sectorul zootehnic

Consultari cu fermierii pe tema sprijinului cuplat in sectorul zootehnic


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a organizat consultari cu fermierii pentru a stabili modalitatea de sustinere a sprijinului cuplat in sectoarele zootehnic si vegetal, la nivelul notificat in august 2016, in negocierile cu Comisia Europeana, se arata intr-un comunicat al Ministerului transmis AGERPRES.

zootehnieMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a organizat consultari cu fermierii pentru a stabili modalitatea de sustinere a sprijinului cuplat in sectoarele zootehnic si vegetal, la nivelul notificat in august 2016, in negocierile cu Comisia Europeana, se arata intr-un comunicat al Ministerului transmis AGERPRES.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, si secretarul de stat Alexandru Potor s-au intalnit in data de 1 februarie 2017 cu reprezentantii formelor asociative din sectorul zootehnic (ovine, caprine, bovine) si cel vegetal. Scopul principal al acestei intalniri a fost acela de a analiza pozitia preliminara a MADR cu privire la observatiile Comisiei Europene care vizeaza sprijinul cuplat, se mentioneaza in comunicatul citat.

In cadrul intalnirii a fost agreata posibilitatea intocmirii unui Memorandum cu reprezentantii crescatorilor de animale si ai sectorului vegetal pentru sustinerea pozitiei comune de mentinere a sprijinului cuplat, urmand a fi transmis Comisiei Europene cu prilejul negocierilor din data de 8 februarie 2017.

Potrivit documentului, in momentul de fata, la nivelul MADR, se lucreaza la fundamentarea cat mai solida a mentinerii acestei forme de sprijin la nivelul pragurilor notificate in data de 1 august 2016.

In acest sens, secretarul de stat Alexandru Potor va participa in cursul lunii februarie la o intalnire bilaterala tehnica, in care expertii romani si cei ai Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene (DG AGRI) vor clarifica solicitarile privitoare la sprijinul cuplat notificat de Romania in 2016, aferent perioadei 2017 - 2020, se mai arata in comunicat.



Poti fi interesat si de