Grecia a raportat un caz de gripa aviara H5N8 la o ferma avicola

Grecia a raportat un caz de gripa aviara H5N8 la o ferma avicola


Grecia a raportat un caz de infectie cu virusul extrem de patogen? H5N8, o tulpina a virusului gripei aviare, la o ferma de gaini ouatoare din sudul tarii, a anuntat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE), citand date oficiale de la Atena, transmite Reuters.

grecia gr aGrecia a raportat un caz de infectie cu virusul extrem de patogen? H5N8, o tulpina a virusului gripei aviare, la o ferma de gaini ouatoare din sudul tarii, a anuntat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE), citand date oficiale de la Atena, transmite Reuters.
Aproximativ 28.000 de gaini au murit din cauza epidemiei, au anuntat autoritatile elene. In decembrie, Grecia a raportat un caz de infectie cu virusul H5N8 la o lebada salbatica din delta raului Evros. Aceasta tulpina a virusului gripei aviare, care nu a fost niciodata depistata la om, s-a raspandit in statele din vestul Africii, inclusiv in Camerun, Niger si Togo, in ultimii doi ani. Pasarile salbatice sunt considerate sursa actualelor cazuri de gripa aviara. In ultimele saptamani, virusul gripei aviare a fost detectat in 20 de state din Europa, obligandu-i pe fermieri sa sacrifice pasarile sau sa le tina inchise. Epidemiile din Asia au determinat sacrificari in masa in fermele de pasari din Coreea de Sud, China si Japonia.



Poti fi interesat si de