Primul caz de H5N8 in Danemarca


Primul caz de gripa aviara de tip H5N8 a fost identificat la o ferma de pasari din Danemarca, a anuntat luni Ministerul Mediului si Alimentatiei din Danemarca, transmite Reuters.

danemarca avPrimul caz de gripa aviara de tip H5N8 a fost identificat la o ferma de pasari din Danemarca, a anuntat luni Ministerul Mediului si Alimentatiei din Danemarca, transmite Reuters.
Ministerul Mediului a precizat ca aproximativ o treime din cele 30 de rate de la o ferma din nordul capitalei Copenhaga au decedat din cauza aceluiasi virus care a fost identificat la pasarile salbatice din Danemarca.

In urma cu doar o saptamana, autoritatile din Danemarca au ordonat fermierilor sa isi tina pasarile inchise pentru a evita contaminarea cu virsul gripei aviare indentificat la pasarile salbatice.

Virusul H5N8 a fost detectat in mai multe tari din Europa in ultimele doua saptamani, iar unele tari au cerut fermierilor sa tina pasarile inchise, pentru a evita extinderea epidemiei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numara si Romania, sa sporeasca masurile de biosecuritate la ferme, piete si in comertul cu pasari, pentru a limita raspandirea gripei aviare.

La ultima epidemie de gripa aviara in 2006, Danemarca a inregistrat pierderi de aproximativ 200 milioane de coroane (28,58 milioane de dolari) de pe urma reducerii veniturilor din exporturi.



Poti fi interesat si de