Subventii pentru crescatorii de porcine


Guvernul a aprobat o schema de ajutor de minimis in sectorul zootehnic prin care se acorda, la achizitionare, o suma de maxim 3.000 lei/cap vierus din rasa pura sau hibrid, maxim 1.100 lei/cap scrofita din rasa pura si maxim 600 lei/cap scrofita hibrida.

subventii porcineGuvernul a aprobat o schema de ajutor de minimis in sectorul zootehnic prin care se acorda, la achizitionare, o suma de maxim 3.000 lei/cap vierus din rasa pura sau hibrid, maxim 1.100 lei/cap scrofita din rasa pura si maxim 600 lei/cap scrofita hibrida.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a trei exercitii financiare - in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua precedente.

Beneficiarii ajutorului se obliga, prin angajament scris, sa mentina in exploatatie animalele de reproductie din rase pure sau hibride achizitionate pe o durata de minimum 3 ani, incepand cu data la care sprijinul financiar a fost acordat.

Pentru obtinerea ajutorului de minimis, beneficiarii intocmesc cereri pe care le depun pana la 5 decembrie la directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti pe a carei raza teritoriala se afla exploatatia inregistrata sau exploatatia cu cel mai mare numar de animale.

Sumele reprezentand ajutorul de minimis se platesc incepand cu data de 15 decembrie, se mai spune in comunicat.

Guvernul precizeaza ca resursele financiare sunt de 13,5 milioane lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016.

De asemenea, printr-o alta hotarare, Guvernul a suplimentat cu 9,8 milioane lei, ajungand la suma totala de 33,8 milioane lei, valoarea schemei de ajutor de minimis pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate pentru productia de carne si lapte, aprobata prin HG 638/2016.



Poti fi interesat si de