Pesta porcina africana. Stare de alerta permanenta la frontierele Romaniei

Pesta porcina africana. Stare de alerta permanenta la frontierele Romaniei


Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a cerut reprezentantilor ANSVSA, Politiei de Frontiera si organelor vamale, in cadrul unei intalniri extraordinare a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), mentinerea unei stari de alerta permanente in zona frontierei cu Ucraina si cu Republica Moldova, ca masura pentru prevenirea aparitiei pestei porcine africane in tara noastra.

alerta permanentaMinistrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a cerut reprezentantilor ANSVSA, Politiei de Frontiera si organelor vamale, in cadrul unei intalniri extraordinare a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), mentinerea unei stari de alerta permanente in zona frontierei cu Ucraina si cu Republica Moldova, ca masura pentru prevenirea aparitiei pestei porcine africane in tara noastra.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Tudorache a cerut si prezenta permanenta a specialistilor Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) la punctele de trecere a frontierei Halmeu, Siret si Sighetul Marmatiei, pentru efectuarea controlului privind introducerea in tara a unor alimente de origine animala, avand in vedere ca s-au inregistrat cazuri in proximitatea teritoriului national al Romaniei.

In cadrul intalnirii, care a avut loc la sediul MAI, reprezentantii ANSVSA au aratat ca, pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei nu a fost inregistrat nici un caz de imbolnavire cu pesta porcina africana.

In perioada imediat urmatoare, ANSVSA va inainta Guvernului un memorandum si un proiect de hotarare prin care sa fie reglementate toate aceste masuri.

La sedinta extraordinara a CNSSU au participat si ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, presedintele ANSVSA, Radu Roatis Chetan, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, precum si alti reprezentanti ai institutiilor implicate in gestionarea problematicii existente pe ordinea de zi.
SaveSaveSave



Poti fi interesat si de