Mieii de Paste se pot sacrifica intr-un singur loc in judetul Dolj

Mieii de Paste se pot sacrifica intr-un singur loc in judetul Dolj


Piata Brestei din Craiova este singurul spatiu autorizat din judetul Dolj in care se vor putea sacrifica si comercializa miei de Pasti, aici fiind amenajat, pe perioada determinata, cu avizul Directiei Sanitar Veterinare Dolj, un punct de vanzare si sacrificare a mieilor, a anuntat joi conducerea SC Piete si Targuri Craiova SRL.

miel pastePiata Brestei din Craiova este singurul spatiu autorizat din judetul Dolj in care se vor putea sacrifica si comercializa miei de Pasti, aici fiind amenajat, pe perioada determinata, cu avizul Directiei Sanitar Veterinare Dolj, un punct de vanzare si sacrificare a mieilor, a anuntat joi conducerea SC Piete si Targuri Craiova SRL.

Am dorit sa le oferim si anul acesta craiovenilor, si nu doar lor, posibilitatea de a-si alege direct de la comercianti mieii pe care ii doresc pentru masa de Pasti. Am obtinut de la Directia Sanitar-Veterinara Dolj autorizare pentru amenajarea acestui punct de comercializare si sacrificare a mieilor din Piata Brestei, unde ii asteptam saptamana viitoare atat pe cumparatori, cat si pe comerciantii de miei interesati sa-si vanda marfa in conditii sigure", a declarat Cosmin Durle, administratorul SC Piete si Targuri Craiova SRL.

Potrivit sursei citate, punctul de vanzare si taiere a mieilor din Piata Brestei va fi deschis pana sambata, 30 aprilie 2016, inclusiv, functionand pe aceleasi principii ca si un abator: dispune de spatii dotate cu apa potabila - calda si rece -, cu toate ustensilele necesare acestor operatiuni, inclusiv cu asomator si statie de sterilizare a cutitelor.

Sacrificarea se va face doar de macelari autorizati, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel sunt verificate de un medic veterinar, care le aplica marca de sanatate inainte de a fi inmanate cumparatorilor. In acest punct de comercializare si sacrificare pot fi vanduti si taiati numai miei crotaliati, ce trebuie sa fie insotiti de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislatia in vigoare.

Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor - inclusiv a mieilor de Paste - trebuie sa se realizeze numai in abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare.



Poti fi interesat si de