Industria crescatoare de porci din Marea Britanie, in criza

Industria crescatoare de porci din Marea Britanie, in criza


Pretul porcilor in Marea Britanie a scazut cu o treime in ultimii doi ani si au ajuns la cel mai mic prag din ultimii 15 ani, potrivit raportului efectuat de AHDB.

industriaPretul porcilor in Marea Britanie a scazut cu o treime in ultimii doi ani si au ajuns la cel mai mic prag din ultimii 15 ani, potrivit raportului efectuat de AHDB.
Daca aceasta tendinta va continua, multi fermieri se tem ca vor fi nevoiti sa intre in faliment, din moment ce pretul de vanzare a ajuns sa fie mai mic decat cel de productie.
De la finalul anului 2013, pretul mediu la porci a scazut constant, pierzand o treime din valoarea sa. Scaderea preturilor s-a accentuat in ultimele 12 saptamani, astfel ca un porc a ajuns sa coste cu 11 lire mai putin. Drept urmare, multi dintre crescatorii de porci pierd bani si tot mai multi se gandesc sa paraseasca aceasta industrie.

Cererea pentru carnea de porc a scazut, chiar daca preturile continua sa scada. Carnea de porc din Marea Britanie trebuie sa se lupte din greu cu marfa mai ieftina de import din UE, exacerbata de raportul crancen dintre euro si lira si inchiderea rutelor comerciale catre principalii parteneri de export, a declarat Stephen Howarth, market specialist manager la AHDB.



Poti fi interesat si de