Antibioticele, tot mai folosite in fermele de pasari din Marea Britanie

Antibioticele, tot mai folosite in fermele de pasari din Marea Britanie


Crescatorii de pasari din Regatul Unit au folosit cu 59% mai multe antibiotice de tip fluorochinolone in ultimele 12 luni, releva un studiu citat de meat.info.co.uk.

antibioticeCrescatorii de pasari din Regatul Unit au folosit cu 59% mai multe antibiotice de tip fluorochinolone in ultimele 12 luni, releva un studiu citat de meat.info.co.uk.
Ceea ce inseamna ca cel putin 20 de milioane de gaini au primit antibiotice in 2014. Aceeasi sursa precizeaza ca britanicii au administrat cu 30% mai putine antibiotice pasarilor in perioada 2013 2014.

Dupa publicarea rezultatului studiului, tot mai multe voci au cerut revizuirea reglementarilor privind utilizarea antibioticele in fermele din Marea Britanie. In prezent, fermierii britanici sunt obligati de lege sa tina o evidenta a antibioticelor administrate animalelor, dar aceste informatii nu sunt centralizate de autoritatea de reglementare.

Administrarea de antibiotice animalelor a fost interzisa in SUA de mai bine de un deceniu, din cauza temerilor ca ar putea alimenta bacterii rezistente cum ar fi campylobacter, salmonella si E. coli.



Poti fi interesat si de