Degaro a contractat un credit de peste 20 milioane de euro, pentru dezvoltarea afacerii

Degaro a contractat un credit de peste 20 milioane de euro, pentru dezvoltarea afacerii


Societatea Degaro, subsidiara a Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producatori de carne de porc din Romania, a obtinut un credit de peste 20 milioane de euro de la UniCredit Bank Austria AG si UniCredit Tiriac Bank, cu o maturitate de 10 ani, pentru marirea capacitatii de productie a doua ferme de porcine si constructia unei fabrici de nutreturi combinate aflate in judetul Constanta, potrivit unui comunicat al companiei.

scroafe0Societatea Degaro, subsidiara a Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producatori de carne de porc din Romania, a obtinut un credit de peste 20 milioane de euro de la UniCredit Bank Austria AG si UniCredit Tiriac Bank, cu o maturitate de 10 ani, pentru marirea capacitatii de productie a doua ferme de porcine si constructia unei fabrici de nutreturi combinate aflate in judetul Constanta, potrivit unui comunicat al companiei.

SC Degaro SRL opereaza o ferma de scroafe (Ferma Fantanele - aflata pe raza comunei Fantanele) si o ferma de ingrasare (Ferma Sibioara - aflata pe raza comunei Mihail Kogalniceanu) si a fost preluata de grupul de companii Premium Porc, de la compania spaniola Campofrio, in anul 2011. In urma renovarii initiale efectuate dupa preluare, fermele aveau o capacitate de crestere a 3.000 de scroafe, 88.000 tineret porcin pe an si 64.000 porci la ingrasat pe an.

Dupa finalizarea procesului de extindere a celor doua ferme, efectivul scroafelor de reproductie va ajunge la 6.800, iar fermele vor creste 182.000 tineret porcin pe an si 130.000 porci la ingrasat pe an.

Premium Porc Group este unul din cei mai mari producatori de carne de porc din Romania si detine sase companii cu activitate integrata pe verticala in agrobusiness, acoperind productia de cereale, productia de furaje si cresterea deporcine.

Grupul de companii are sediul administrativ langa localitatea Focsani, in judetul Vrancea, si opereaza cinciferme de porcine in judetele Vrancea, Constanta si Olt. Cu o cifra de afaceri de 43 milioane de euro, grupul de companii a crescut 245.000 de porci in 2014.

Grupul de companii Premium Porc este detinut de catre DCH International, holding danez specializat in infiintarea si gestionarea productiei de porcine la scara larga, folosind tehnologie si know-how daneze.

Compania are o strategie de dezvoltare sustenabila in Romania si isi propune aproape triplarea capacitatii de productie pana in 2017, la aproximativ 700.000 porci pe an.



Poti fi interesat si de