Tratative cu statele arabe pentru deblocarea exporturilor

Tratative cu statele arabe pentru deblocarea exporturilor


Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Baiculescu, afirma ca reprezentantii institutiei poarta tratative cu toate tarile din Orientul Mijlociu pentru deblocarea exporturilor de animale si carne, actiune menita sa sustina atat crescatorii de animale, cat si producatorii romani.

oaie-arabibPresedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Baiculescu, afirma ca reprezentantii institutiei poarta tratative cu toate tarile din Orientul Mijlociu pentru deblocarea exporturilor de animale si carne, actiune menita sa sustina atat crescatorii de animale, cat si producatorii romani.
Noi suntem in tratative cam cu toate tarile din Orientul Mijlociu, dar procedural trebuie parcursi mai multi pasi pana ajungi sa agreezi si sa semnezi un document concret. .Pana in prezent au fost trimise informatii oficiale catre serviciile sanitare veterinare din Egipt, Iordania, Libia, Liban, Turcia, Irak, Israel, Algeria, Maroc si Siria. Chiar zilele trecute am avut o delegatie la Ministerul Agriculturii din Arabia Saudita care s-a aratat interesata de produsele conservate, inclusiv pe non-animal, a afirmat intr-un interviu acordat Agerpres presedintele ANSVSA.

Acesta a afirmat ca in perioada 6 - 10 aprilie o delegatie din Iordania va veni in Romania pentru a putea sa ne punem de acord cu pretentiile dumnealor si sa vedem ce intelegere gasim ca sa deblocam si aceasta piata.

De asemenea, recent au fost intalniri si cu o delegatie de la Ambasada Japoniei, fiind posibil ca pana la jumatatea anului sa fie deblocata si aceasta piata.

In ce priveste piata turca, relatia cu aceasta tara a fost deblocata din punct de vedere tehnic, respectiv in ceea ce priveste agrearea conditiilor si certificatelor sanitare veterinare.

Acum sunt probleme pur comerciale, care raman in sarcina crescatorilor de animale, a adaugat reprezentantul ANSVSA.



Poti fi interesat si de