Constantin Chiurciu, Romvac: Producem pentru piata, in functie de nevoile fermierilor

Constantin Chiurciu, Romvac: Producem pentru piata, in functie de nevoile fermierilor


Producatorul de vaccinuri si medicamente de uz veterinar Romvac estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri mai mare cu 16% fata de anul trecut, pe fondul extinderii gamei de produse, dar si a intrarii pe noi piete. De altfel, exportul este unul dintre segmentele cele mai dinamice, care inregistreaza cresteri semnificative de la an la an.

romvacc1Producatorul de vaccinuri si medicamente de uz veterinar Romvac estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri mai mare cu 16% fata de anul trecut, pe fondul extinderii gamei de produse, dar si a intrarii pe noi piete. De altfel, exportul este unul dintre segmentele cele mai dinamice, care inregistreaza cresteri semnificative de la an la an.


In primele opt luni ale acestui an, cifra de afaceri a fost mai mare cu aproximativ 17% fata de aceeasi perioada din 2013, ajungnd la peste 41 milioane de lei. Avem o crestere semnificativa, data de faptul ca ne-am completat gama de produse oferta include si hrana pentru catei , dar si de participarea mai intensa la licitatii cu produsele noastre. (.) Pentru acest an, estimam o crestere a cifrei de afaceri cu 16%, fata de 2013, cnd a fost atins un nivel de circa 10 milioane de euro, a declarat intr-un interviu acordat revistei INDUSTRIA CARNII.RO Constantin Chiurciu, directorul general al Romvac.

In ce priveste prezenta pe piata externa, in 2014, a fost consemnata o cifra de afaceri mai mare cu aproape 200% fata de 2013, prin largirea gamei de produse solicitate de parteneri, precum si prin identificarea altor parteneri sau deschiderea de noi piete.

Recent am efectuat prima livrare in Qatar, unde clientii au cerut o lista foarte lunga de produse cu care sa testeze piata. Romvac exporta in Kuweit, Irak si Croatia. Avem solicitari si pentru productia private label, sunt intreprinderi care au produsele inregistrate si care au capatat incredere in Romvac. (.) Am produs deja pentru o firma din Olanda, insa mai avem solicitari de la o companie din Croatia, dar si de la o alta firma care producea in Germania si care a apelat la noi. De asemenea, in Turcia vom inregistra intr-o prima faza vaccinul Agalaxin, contra agalaxiei oilor, iar dupa aceea Agalaxin forte pe care, din informatiile noastre, doar Romvac il realizeaza in Europa, a afirmat Constantin Chiurciu.

Romvac are in portofoliu peste 3.000 de produse, care se adreseaza tuturor speciilor de animale, oferta fiind stabilita in functie de necesitatile pietei. Cel mai vndut este Parakill, un produs antiparazitar pentru catei, cu o pondere de aproape 18% in cifra de afaceri, urmat de a Rombendazol, Enteroguard, Oxivit si Romparasect. Cele cinci produse reprezinta aproximativ 35% din cifra de afaceri a companiei. Romvac are in portofoliu peste 3.000 de produse, din care circa 600 sunt din productia proprie, iar restul de la terti.

Interviul integral il puteti citi in editia cu numarul 37 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de