Mures: Targurile de animale din judet, redeschise

Mures: Targurile de animale din judet, redeschise


Prefectul judetului Mures, Vasile Liviu Oprea, a emis marti un ordin de redeschidere a targurilor de animale din judet, dupa ce acestea au fost inchise timp de o luna ca urmare a confirmarii a opt cazuri de boala a 'limbii albastre' (blue tongue) in doua localitati din judet.

targ-mures1Prefectul judetului Mures, Vasile Liviu Oprea, a emis marti un ordin de redeschidere a targurilor de animale din judet, dupa ce acestea au fost inchise timp de o luna ca urmare a confirmarii a opt cazuri de boala a 'limbii albastre' (blue tongue) in doua localitati din judet.


'La solicitarea prefectului judetului Mures, a avut loc sedinta Centrului Local de Combatere a Bolilor Mures pentru a se lua decizia de redeschidere a targurilor de animale de pe raza judetului. Astfel, membrii comisiei au decis ca targurile de animale autorizate sanitar-veterinar sa se poata redeschide. In acest sens, Prefectul judetului Mures dr. Vasile-Liviu Oprea a emis Ordinul nr. 301/11.11.2014', precizeaza un comunicat de presa al Institutiei Prefectului - Judetul Mures.

Potrivit ordinului, pentru miscarea interjudeteana a animalelor va fi nevoie de aviz din partea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, iar proprietarii de animale care se vor deplasa in targuri vor trebui sa aiba asupra lor documentele sanitar-veterinare eliberate de medicul veterinar.

Targurile de animale au fost inchise in data de 13 octombrie, cand analizele de laborator au confirmat prezenta bolii 'limbii albastre' la 8 animale din comunele Vanatori, in satul Archita, si Brancovenesti, in satul Idicel Padure, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de