Boala limbii albastre baga in carantina doua comune sucevene

Boala limbii albastre baga in carantina doua comune sucevene


Autoritatile judetene sucevene au dispus carantina in comuna Ostra, dupa ce o bovina, diagnosticata cu boala limbii albastre a murit, luni, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu, citat de Agerpres.

vaci wAutoritatile judetene sucevene au dispus carantina in comuna Ostra, dupa ce o bovina, diagnosticata cu boala limbii albastre a murit, luni, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu, citat de Agerpres.
In calitate de presedinte al Comitetului local de combatere a bolilor, Sinescu a aratat ca suspiciunea de boala limbii albastre la bovina din Ostra a aparut din 1 octombrie, iar pe 3 octombrie a fost confirmata prin analize la laboratorul central din Bucuresti.

Comitetul local pentru combaterea bolilor a stabilit, luni, o zona de control de 20 de kilometri in jurul focarului, ce cuprinde comunele Ostra si Stulpicani, precum si localitatile Holda, Crucea, Chiril, Sunatori, Cotargasi, Brosteni, Valeni, Stanisoara si Gainesti.

Medicii veterinari trebuie sa faca inspectii clinice ale bovinelor si caprinelor din aceasta zona de control, pentru a se constata daca mai exista cazuri similare.

De asemenea, in zona de control se interzice organizarea targurilor de animale, urmand a se monitoriza animalele salbatice din fondul forestier. In comuna Ostra s-a interzis circulatia animalelor si pasunatul.

Prefectul de Suceava a precizat ca, exceptand zona de control stabilita, a fost ridicata interdictia de organizare de targuri de animale in judet, impusa in urma cu o luna, din cauza evolutiei in judetele din apropiere a bolii limbii albastre.



Poti fi interesat si de