Mehedinti: Peste 20 de cazuri de boala 'limbii albastre' la bovine si caprine

Mehedinti: Peste 20 de cazuri de boala 'limbii albastre' la bovine si caprine


In judetul Mehedinti au fost confirmate 23 de cazuri de boala "limbii albastre" la bovine si caprine, a declarat vineri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), dr. Daniel Fainis.

mh-blue1In judetul Mehedinti au fost confirmate 23 de cazuri de boala "limbii albastre" la bovine si caprine, a declarat vineri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), dr. Daniel Fainis.


Potrivit acestuia, boala virala a fost identificata in urma analizelor de laborator in localitatile Brativoesti, Brebina, Dubova, Eselnita, Lupsa de Sus, Marasesti, Molani, Negoiesti, Prunisor, Strehaia si Voloiac.

"Am dispus mai multe masuri, printre acestea numarandu-se inchiderea targurilor de animale, interzicerea migrarii animalelor dintr-o localitate in alta si aplicarea unor tratamente adecvate", a precizat Daniel Fainis.

Reprezentantul DSVSA Mehedinti a spus ca pentru evitarea extinderii respectivei boli la animale toate pietele agroalimentare din judet vor fi verificate si dupa ce vor mai ajunge in teritoriu rezultatul altor analize trimise la un institut din Bucuresti se va proceda in consecinta, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de