Teleorman: Cazuri suspecte de boala limbii albastre

Teleorman: Cazuri suspecte de boala limbii albastre


In localitatile Dracsanei, Beuca si Poeni din judetul Teleorman au fost identificate, in urma unor analize efectuate in laboratoare judetene, 11 cazuri suspecte de animale bolnave de boala limbii albastre, potrivit sefului serviciului sanatate animala, Voinea Grigore.

tr-blue1In localitatile Dracsanei, Beuca si Poeni din judetul Teleorman au fost identificate, in urma unor analize efectuate in laboratoare judetene, 11 cazuri suspecte de animale bolnave de boala limbii albastre, potrivit sefului serviciului sanatate animala, Voinea Grigore.


Patru dintre acestea se regasesc in localitatea Dracsanei, alte cinci in Beuca si doua in Poeni. Potrivit acestuia, miercuri se vor recolta din nou probe si se vor efectua analize si la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala de la Bucuresti pentru un rezultat cert.

Investigatiile amanuntite au fost facute dupa ce proprietarii animalelor au observat ca starea ovinelor se agraveaza si nu reactioneaza la antibiotice.

Autoritatile judetene vor dispune luarea masurilor de siguranta si de restrictie in jurul focarelor, iar in urma convocarii Comitetului judetean pentru Siguranta Animalelor s-a dispus inchiderea trgurilor de animale, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de