Olt: Cazuri de boala a limbii albastre, confirmate in cinci localitati din judet

Olt: Cazuri de boala a limbii albastre, confirmate in cinci localitati din judet


Cazuri de animale cu boala limbii albastre au fost confirmate in cinci localitati din judetul Olt, potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Olt.

olt-blue1Cazuri de animale cu boala limbii albastre au fost confirmate in cinci localitati din judetul Olt, potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Olt.


Seful DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a subliniat ca medicii veterinari si reprezentantii exploatatiilor de animale au fost informati si instruiti cu privire la masurile de prevenire a introducerii virusului bluetongue (al limbii albastre) in zonele libere de boala in prezent, precum si privitor la restrictiile referitoare la circulatia animalelor.

Prevenirea raspandirii bolii se face prin dezinsectii care distrug tantarii ce transmit virusul.

Bolborea a precizat ca boala limbii albastre nu afecteaza omul insa produce pagube economice prin transmiterea si imbolnavirea altor animale. De asemenea, laptele sau carnea acestor animale nu prezinta pericol pentru populatie, potrivit Agerpres.

Boala este cauzata de un virus care este transmis de o specie de insecte hematofage si afecteaza toate rumegatoarele, mai precizeaza reprezentantii DSVSA.



Poti fi interesat si de