Buzau: Alte patru localitati cu focare de ''boala limbii albastre"

Buzau: Alte patru localitati cu focare de ''boala limbii albastre"


In alte patru localitati din judetul Buzau au fost semnalate in weekend cinci noi focare cu ,,boala limbii albastre', numarul total al unitatilor administrative-teritoriale cu focare ajungand la 16.

buzau-blue1In alte patru localitati din judetul Buzau au fost semnalate in weekend cinci noi focare cu ,,boala limbii albastre', numarul total al unitatilor administrative-teritoriale cu focare ajungand la 16.


In judetul Buzau au fost identificate in perioada 22 august-1 septembrie un numar 60 de focare active cu animale bolnave, cu patru decese, doua vaci si doua oi.

'Virusul a fost semnalat in premiera intr-o localitate din Campia Baraganului, este vorba de comuna C.A.Rosetti, unde o bovina a murit', a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Prefecturii Buzau, Calin Iosif.

Potrivit sursei citate, in ultimele doua zile, medicii veterinari au identificat ''boala limbii albastre'' in alte patru localitati: Cernatesti, doua focare, Panatau, Posta Calnau si C.A.Rosetti, cate un focar.

'Cele mai multe focare, 12 la numar, au fost semnalate la Sarulesti si tot ca o premiera, in weekend, boala a fost descoperita si la caprine', a mai spus sursa citata.

Pe 22 august, a.c., Laboratorul National de Referinta, Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) a confirmat primele probe pozitive pentru 'boala limbii albastre'.

'Boala limbii albastre' este cauzata de un virus transmis de o insecta. Aceasta boala nu se transmite la om si nici de la animal la animal, dar produce insemnate pagube economice.



Poti fi interesat si de