Investitii cu bani europeni la Suinprod Radic


Compania argeseana Suinprod Radic a primit o finantare europeana, prin intermediul programului PNDR, in valoare de peste doua milioane de euro, sumele fiind alocate pentru infiintarea unei unitati de producere a nutreturilor combinate, dar si a unei unei ferme de ingrasare a suinelor.

radic11Compania argeseana Suinprod Radic a primit o finantare europeana, prin intermediul programului PNDR, in valoare de peste doua milioane de euro, sumele fiind alocate pentru infiintarea unei unitati de producere a nutreturilor combinate, dar si a unei unei ferme de ingrasare a suinelor.


In cazul primului proiect, este vorba de o finantare in valoare totala eligibila de 1,13 milioane de euro pe Masura 123 (Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere). Banii au fost folositi pentru realizarea unei unitati de procesare a cerealelor cu capacitatea de 3.500 to/an, avand in componenta o bucatarie furajera si silozuri de depozitare a cerealelor, in vederea producerii de furaje pentru animale. FNC-ul include un cantar de receptie a cerealelor cu o capacitate de 60 tone, o instalatie de insilozare cereale cu o capacitate de 4.000 to, o instalatie complet automata, inclusiv uscator/curatitor de cereale, precum si o bucatarie furajera cu o capacitate de macinare de 2,5 to/ora. Aceasta urmeaza sa asigure furajele pentru ferma de porci, situata in imediata apropiere, care va fi populata cu animale, in toamna, dar si pentru alte unitati de crestere a puilor si a porcilor din judet, dupa cum afirma Marius George Dicu, administratorul Suinprod Radic.Tot pe fonduri europene nerambursabile este in derulare si proiectul privind constructia fermei de crestere a porcilor cu o capacitate de 4.000 de capete/serie, respectiv 12.000 capete/an.

Investitia este motivata de cererea pietei pentru carnea de porc neacoperita de productia interna, in prezent importandu-se 70% din necesarul de consum, spune Marius Dicu.Valoarea investitiei in ferma de porci se ridica la 1,21 milioane de euro (fara TVA), termenul de finalizare fiind aprilie 2015.



Poti fi interesat si de