Crescator: Romania are potential pentru 20 de milioane de porci

Crescator: Romania are potential pentru 20 de milioane de porci


Ionel Chiriac, directorul firmei Agro Consulting Chiriac, sustine ca Romania are un potential foarte mare pentru cresterea porcilor, in tara noastra putandu-se dezvolta ferme pana la atingerea unui efectiv de 20 de milioane de capete.

crescator-porci1Ionel Chiriac, directorul firmei Agro Consulting Chiriac, sustine ca Romania are un potential foarte mare pentru cresterea porcilor, in tara noastra putandu-se dezvolta ferme pana la atingerea unui efectiv de 20 de milioane de capete.


Nu doar piata autohtona este atractiva pentru crescatori, in conditiile in care doar 30% din consum este asigurat din productie interna, ci si cea externa, unde produsele romanesti incearca sa-si faca loc.

In Romania se produce 30% din consum. Avem capacitati foarte mari de procesare la intern. Acum exista deschidere si la extern. In Romania se pot dezvolta ferme pana ajungem la 20 milioane de porci. Noi producem doua milioane in ferme specializate si trei milioane in gospodariile populatiei. Este loc de dezvoltare, dar cu un calcul economic prealabil. Una este sa construiesti ferma si alta este sa rezisti. Sunt si ferme care sunt la vanzare, a declarat Ionel Chiriac.

El afirma ca exista destul loc pe piata, mai ales ca productia locala nu concureaza cu cea venita din import. Romanii livreaza in general carne proaspata pentru abatoare, in timp ce din afara se aduce materia prima pentru procesare.



Poti fi interesat si de