APIA: 18 august- termen limita pentru cererile privind bunastarea animalelor

APIA: 18 august- termen limita pentru cererile privind bunastarea animalelor


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in perioada 16 iulie 18 august 2014, inclusiv, se depun Cererile de plata pentru Masura 215 pachet a) - plati privind bunastarea animalelor porcine, sesiunea 1, anul 3 de angajament.

porcineeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in perioada 16 iulie 18 august 2014, inclusiv, se depun Cererile de plata pentru Masura 215 pachet a) - plati privind bunastarea animalelor porcine, sesiunea 1, anul 3 de angajament.


Pot depune cereri de plata beneficiarii Masurii 215 - pachet a) - Plati in favoarea bunastarii porcinelor, care au depus cereri de ajutor in conformitate cu prevederile OMADR nr. 149/2012.

Cererea de plata poate fi completata pe format de hartie sau online de catre beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. Dupa completarea online, cererea se tipareste si, la fel ca si cererea completata pe format de hartie, se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social sau pe raza teritoriala unde are capacitatea de productie cea mai mare. Eventualele greseli care se fac la completare se corecteaza de catre beneficiar prin taiere cu o linie orizontala, iar informatia corecta va fi inscrisa alaturi, confirmand corectia efectuata prin semnarea si datarea acesteia de catre beneficiar.

Dovada depunerii cererii de plata o reprezinta bonul de mana care contine urmatoarele date: centrul judetean, numarul cererii din registrul special, data si ora inregistrarii, numele lizibil si semnatura functionarului APIA care a primit cererea.

Cererile de plata vor fi insotite, obligatoriu, de urmatoarele documente:
1. copie CUI / CIF, dupa caz;
2. copie buletin/carte de identitate a titularului/administratorului/reprezentantului legal/ imputernicitului;
3. copie autorizatie sanitar-veterinara/copie inregistrare sanitar-veterinara pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz sau
4.copii autorizatii sanitar-veterinare/copii inregistrari sanitar-veterinare pentru exploatatiile comerciale tip A, dupa caz pentru mai multe exploatatii cu cod ANSVSA;
5. copia schitei adapostului/adaposturilor pentru fiecare exploatatie cu cod ANSVSA (din care sa reiasa adresa si suprafata spatiilor de cazare/ spatiul maxim de cazare pe compartiment iar pentru pachetul 2 a), schita peretilor exteriori cu suprafetele transparente, pentru determinarea suprafetei vitrate precum si pentru sistemul de iluminare si ventilatie (admisie evacuare aer) - pentru fiecare hala.)
6. programul de iluminat: vara/ iarna (in functie de data schimbarii orei) care sa contina intervalul orar pe perioade, in functie de tehnologia de crestere si categoria de porcine, dupa caz;
7. graficul de livrare estimat anual;
8. graficul de populare estimat anual;
9. copia declaratiei pe suprafata, daca este cazul;
10. imputernicire si copii acte de identificare imputernicit, daca este cazul;
11. document coordonate bancare;
12. alte documente justificative, daca este cazul.

In cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii trebuie sa respecte standardele de eco-conditionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei. in cadrul acestei masuri este exclus sprijinul pentru investitii.



Poti fi interesat si de