Agro Consulting Chiriac mareste productia la Mozaceni

Agro Consulting Chiriac mareste productia la Mozaceni


Agro Consulting Chiriac intentioneaza sa construiasca inca o hala de crestere a porcilor cu o capacitate de 2.000 de capete, care se va adauga celorlalte trei aflate in productie.

agro-chiriac1Agro Consulting Chiriac intentioneaza sa construiasca inca o hala de crestere a porcilor cu o capacitate de 2.000 de capete, care se va adauga celorlalte trei aflate in productie.


Ionel Chiriac, directorul societatii, sustine ca in functie de obtinerea avizelor, ea ar putea fi inaugurata chiar in aceasta toamna sau in caz contrar cel mai tarziu anul viitor. Investitia urmeaza sa fie realizata din resurse proprii, in conditiile in care fondurile europene nerambursabile nu mai sunt disponibile decat pentru fermele de reproductie. In vechiul program de finantare, Agro Consulting Chiriac a beneficiat de o finantare nerambursabila in valoare de un milion de euro pentru construirea unei ferme de crestere si ingrasare a porcilor - valoarea totala a proiectului a fost de 2,5 milioane de euro- , investitia fiind realizata in localitatea Mozaceni, satul Babaroaga- judetul Arges.

Aici a fost construita o ferma structurata pe trei hale, fiecare avand o capacitate de 2.000 de capete, cu doua compartimente a cate 1.000 de capete. Productia anuala poate ajunge la 24.000 de porci (in patru serii), genetica fiind daneza.

Ferma este populata treptat, compartiment cu compartiment, ca sa ne ajute si la livrare. Astfel, putem sa livram animalele la abatoare, ciclic, fara sa mai avem o presiune mare cand iesim cu un numar ridicat de porci in acelasi timp. Abatorul te poate presa la pret. Fermierul nu trebuie sa fie doar un bun tehnolog, sa stie sa creasca porcul, ci sa si il vanda ca sa aiba profit, pentru ca altfel nu poate sa reziste pe piata romaneasca, a precizat Ionel Chiriac.



Poti fi interesat si de