Agricover a livrat in 2013 circa 170.000 de porci la abatoare

Agricover a livrat in 2013 circa 170.000 de porci la abatoare


Grupul de firme Agricover, specializat in furnizarea de solutii complete pentru agricultura, asigura valorificarea productiei pentru circa 85 de ingrasatorii de porci, anul trecut fiind livrate catre abatoare circa 170.000 de animale.

agricover arsene1Grupul de firme Agricover, specializat in furnizarea de solutii complete pentru agricultura, asigura valorificarea productiei pentru circa 85 de ingrasatorii de porci, anul trecut fiind livrate catre abatoare circa 170.000 de animale.



Fermele cu care lucreaza Agricover au in general efective care merg de la 1.500 2.000 de porci pana la 4.000-5.000 de capete, sustine Robert Arsene, directorul general al grupului.
Livram porcii cate abatoare si asiguram carcasa de porc pentru industria carnii din Romania. Nu exportam carne deocamdata, a declarat Robert Arsene.

Grupul de firme furnizeaza, dupa caz, la fiecare din aceste ferme inputuri sau serviciile de care au nevoie, fie ca este vorba de finantare sau cereale.
Managerul Agricover sustine ca in ciuda faptului ca la prima vedere sectorul de crestere a porcilor pare destul de riscant, dovada sunt si falimentele din ultimii ani, acesta are un mare potential, in contextul in care aproape jumatate din consumul intern de carne de porc este asigurat din import, iar cererea pe piata asiatica este in crestere.

A produce mai mult la intern, este o mare oportunitate. La fel si la export, avand in vedere deschiderea pietelor asiatice, afirma Robert Arsene.
Dupa modelul parteneriatelor cu crescatorii de porci functioneaza si cele cu crescatorii de bovine. In prezent, Agricover valorifica laptele de la 60 de ferme.



Poti fi interesat si de