Kosarom continua investitiile in ferme


Grupul Kosarom din Pascani, unul dintre cei mai mari jucatori din industria locala a carnii, vrea sa-si dubleze capacitatea de productie pe sectorul de crestere a porcilor.

kosarom1Grupul Kosarom din Pascani, unul dintre cei mai mari jucatori din industria locala a carnii, vrea sa-si dubleze capacitatea de productie pe sectorul de crestere a porcilor.


Grupul vrea astfel sa-si asigure un procent cat mai mare din materia prima necesara pentru procesare, dar si sa majoreze volumul de carne disponibil pentru export. In prezent, in fermele Kosarom exista un efectiv de 88.000 de porci, dupa ce in urma cu cativa ani, grupul a investit circa 15 milioane de euro in modernizarea fermei de la Roman ?i reproduc?ia de porcine.

In acest an, pregatim proiectele pentru extinderea capacitatilor de productie la 200.000 capete porci livrabili anual, a declarat pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO , Ioan Antoci, director general Suinprod Roman, companie care face parte din grupul de firme Kosarom.

Acesta sustine ca unul din cele mai importante obiective ale grupului in acest an vizeaza cresterea cifrei de afaceri prin diferite strategii comerciale, respectiv extinderea distributiei produselor Kosarom in alte zone ale tarii, marirea numarului de magazine proprii si majorarea volumului derulat in comert intercomunitar si export.

Grupul dispune de un sistem integrat de produc?ie, care porneste de la furaje, crestere animale, pana la procesare. Kosarom are o productie de circa 6.500 de tone de carne si 25-30 tone de mezeluri pe zi.



Poti fi interesat si de