Un fermier din Dolj a platit 3.500 de euro pentru un taur din Scotia

Un fermier din Dolj a platit 3.500 de euro pentru un taur din Scotia


Un fermier din judetul Dolj a achizitionat nu mai putin de sase bovine din rasa Angus la o licitatie desfasurata recent in Germania.

taur de taur1Un fermier din judetul Dolj a achizitionat nu mai putin de sase bovine din rasa Angus la o licitatie desfasurata recent in Germania.


Nu sunt insa singurele animale cumparate, la acestea s-au adaugat alte cinci exemplare, care nu au fost scoase la licitatie, dupa cum spune Marius Geanta, crescatorul care a participat la prima licitatie de bovine din viata lui pentru a-si procura animale de rasa.

A fost prima licitatie la care am participat. Pentru ca noi nu avem asa ceva in Romania, suntem nevoiti sa mergem in afara. Chiar daca animalele au fost mai scumpe, a meritat efortul, mai ales ca noi am vrut sa achizitionam o rasa pura de la fermierii din Scotia, a declarat pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO Marius Geanta.

Cel mai mult, Geanta a platit 3.500 de euro pentru un taur, in timp ce pentru juninci pretul mediu a fost de 2.200 euro, chiar daca fermierul a fost nevoit sa scoata din buzunar si 2.500 de euro pentru un exemplar.

Peste 20 de fermieri romani au participat la sfarsitul lunii aprilie, la invitatia Asociatiei Aberdeen Angus Romania, la licitatia de bovine de calitate din Wertingen (Germania). Organizatorii au selectat pentru acest eveniment 74 de animale de la ferme din Marea Britanie. Printre cumparatori s-au numarat si cinci fermieri romani, care au achizitionat aproape un sfert din animalele scoase la vanzare.



Poti fi interesat si de