Semtest BVN Tg.Mures exporta material seminal in China

Semtest BVN Tg.Mures exporta material seminal in China


Producatorul de material seminal Semtest BVN Targu Mures este prima unitate din sectorul zootehnic care a reusit sa intre pe piata chineza.

baltata.mures1Producatorul de material seminal Semtest BVN Targu Mures este prima unitate din sectorul zootehnic care a reusit sa intre pe piata chineza.


Debutul a fost facut in septembrie anul trecut, cand au fost livrate 50.000 de doze de material seminal, urmand ca in aceasta vara sa fie realizat un al doilea transport, sustine Valer Sician, directorul unitatii.
Suntem singura unitate din Romania care exporta material seminal. In septembrie 2013 am realizat primul export in China, unde am livrat 50.000 de doze, provenite de la sase tauri, a spus Sician.

Acesta sustine ca pe piata chineza exista interes pentru rasa Baltata Romaneasca tip Simmental, deoarece este o rasa mixta, care poate fi folosita pentru lapte, dar si pentru carne. Pentru a putea intra insa pe piata asiatica, unitatea din Targu Maures a fost supusa mai bine de patru ani unor verificari foarte stricte din partea specialistilor chinezi referitor la procedura care trebuie indeplinita pentru a putea face export.

Semtest este prezenta si pe alte piete externe, precum cele din Iran, Germania si Republica Moldova, unde este livrata circa 40% din productia de material seminal. Unitatea din Targu Mures se ocupa cu asigurarea reproductiei la bovine si suine prin insamantarea artificiala si intensificarea procesului de ameliorare a raselor. Activitatea vizeaza producerea materialului seminal, difuzarea materialului seminal, export material seminal si consultanta de specialitate.



Poti fi interesat si de