APIA: Se pot depune cererile de ajutor pentru porcine

APIA: Se pot depune cererile de ajutor pentru porcine


Fermierii care isi vor asuma, in mod voluntar, angajamente privind bunastarea animalelor pentru minimum cinci ani, incepand cu 1 iulie 2014, pot depune cereri de ajutor pentru cresterea porcinelor si a pasarilor, in perioada 20 mai - 30 iunie, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

porci multiFermierii care isi vor asuma, in mod voluntar, angajamente privind bunastarea animalelor pentru minimum cinci ani, incepand cu 1 iulie 2014, pot depune cereri de ajutor pentru cresterea porcinelor si a pasarilor, in perioada 20 mai - 30 iunie, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Concret, este vorba despre cererile de ajutor pentru Masura 215 - pachetul a) - Plati privind bunastarea animalelor - porcine (a treia sesiune de depunere) si pachetul b) - Plati in favoarea bunastarii pasarilor (a doua sesiune de depunere).

Potrivit APIA, beneficiarii pot depune o singura cerere de ajutor pentru toate exploatatiile cu cod de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) detinute, la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarului sau pe raza teritoriala unde are capacitatea de productie cea mai mare.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizata in perioada 20 mai - 30 iunie 2014 sunt eligibile exploatatiile noi (ferme noi) care nu au avut incheiate angajamente pana la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a) - porcine si, respectiv, pana la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) - pasari.

Cererea de ajutor poate fi completata pe format de hartie sau online de catre beneficiar, individual, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. Dupa completarea online, cererea se tipareste si se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, respectiv al municipiului Bucuresti, pe a carui raza teritoriala se afla sediul social sau pe raza teritoriala unde are capacitatea de productie cea mai mare.



Poti fi interesat si de