Valcea: Mieii vor putea fi sacrificati in zona strandului din Ostroveni din Ramnicu Valcea

Valcea: Mieii vor putea fi sacrificati in zona strandului din Ostroveni din Ramnicu Valcea


Mieii vor putea fi sacrificati incepand de luni in zona strandului din Ostroveni, a declarat, pentru Agerpres, directorul Directiei Sanitar veterinare Valcea, dr. Mihai Miclea.

oitzaaaMieii vor putea fi sacrificati incepand de luni in zona strandului din Ostroveni, a declarat, pentru Agerpres, directorul Directiei Sanitar veterinare Valcea, dr. Mihai Miclea.
"Exista doua abatoare sanitar-veterinare permanente, abilitate pentru a sacrifica mieii: este vorba de SC Diana SRL si cel de la Calimanesti-Caciulata. Prin cererea inaintata de Primaria Ramnicu Valcea, impreuna cu cei de la Piete Prest exista si o derogare aprobata de noi, in ceea ce priveste sacrificarea mieilor in perioada Sarbatorilor Pascale, vreme de 6 zile, mai exact intre 14-19 aprilie, cu un program bine stabilit, sacrificarea avand loc intre orele 9.00-18.00. Locatia va fi aceeasi ca si in anii precedenti, respectiv parcarea de la Strandul din Ostroveni. Cele doua echipe de inspectori DSVSA vor monitoriza pe de o parte certificarea animalelor vii si bunastarea lor, iar dupa sacrificare verificam carcasa, sa fie conform legii sanitar-veterinare, apt de consum", a precizat dr. Miclea.

Acesta a mai spus ca este interzisa sacrificarea animalelor in alte locuri, iar cei care vor fi prinsi vor primi "amenzi drastice".

Totodata, DSV Valcea are in vedere in cursul acestei saptamani intensificarea controalelor la producatorii si comerciantii de oua, lactate si carne. In acest sens, DSV a stabilit o serie de parteneriate cu ITM, DSP, OPC si Directia agricola.



Poti fi interesat si de