Crescatorii de bovine vor primi subventii de 570 mil lei

Crescatorii de bovine vor primi subventii de 570 mil lei


Aproximativ 150.000 de crescatori de bovine vor primi de la bugetul de stat, subventii in valoare totala de 570 de milioane de lei, a anuntat luni, la Galati, vicepremierul Daniel Constantin, ministrul agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

vacaAproximativ 150.000 de crescatori de bovine vor primi de la bugetul de stat, subventii in valoare totala de 570 de milioane de lei, a anuntat luni, la Galati, vicepremierul Daniel Constantin, ministrul agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
El a precizat ca subventiile acordate in 2014 crescatorilor de bovine s-au dublat sau s-au triplat fata de cele acordate anul trecut, respectiv de la 500 de lei/cap de bovina, in 2013, la 700-1.300 de lei-cap de bovina in 2014.

,,Masura a fost luata in contextul in care Ministerul agriculturii vrea sa incurajeze productia autohtona de lapte, avand in vedere pericolul importurilor de lapte, la preturi scazute, din strainatate, incepand cu 2015, cand se va liberaliza piata laptelui', a spus Constantin.

Vicepremierul Daniel Constantin participa, luni,la Galati, la prezentarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, aflata la a saptea reuniune regionala pe aceasta tema.
Prin PNDR, Romania va putea cheltui, pana in 2020, suma de opt miliarde de euro (alocati de la UE), iar in total, pe agricultura, tarii noastre ii revine o alocare bugetara europeana de 19 miliarde de euro, a mai precizat ministrul Daniel Constantin.

,,Raportat la suma totala alocata de la bugetul european pentru urmatorul exercitiu bugetar, respectiv 39 de miliarde de euro, banii ce pot fi folositi pentru dezvoltarea agriculturii - 19 miliarde de euro - reprezinta o suma semnificativa, ceea ce dovedeste importanta agriculturii la nivel european', a mai declarat Daniel Constantin. Ministrul si-a exprimat intentia ca fondurile europene alocate Romaniei pana in 2020 sa fie absorbite in proportie de 100%.

Potrivit Agerpres, PNDR cuprinde un program de 16 masuri, prin intermediul carora se vor putea accesa fonduri europene pentru dezvoltarea agriculturii si a fermierilor, inclusiv pentru protejarea acestora de pagubele produse de calamitati, prin infiintarea fondurilor mutuale. Potrivit ministrului Constantin, prima sesiune de depunere a proiectelor pe PNDR se va lansa in luna mai, Ministerul Agruiculturii fiind primul minister din Romania care va face acest lucru.



Poti fi interesat si de