Mehedinti: Punct de sacrificare a mieilor deschis si in Drobeta Turnu Severin

Mehedinti: Punct de sacrificare a mieilor deschis si in Drobeta Turnu Severin


Primaria municipiului Drobeta Turnu Severin a obtinut aprobarea deschiderii intre 9 si 19 aprilie a unui punct de sacrificare a mieilor cu ocazia sarbatorilor pascale, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Directiei Sanitara veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti, Adriana Ganea.

mieiPrimaria municipiului Drobeta Turnu Severin a obtinut aprobarea deschiderii intre 9 si 19 aprilie a unui punct de sacrificare a mieilor cu ocazia sarbatorilor pascale, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Directiei Sanitara veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti, Adriana Ganea.
Initial autoritatile sanitar-veterinare teritoriale luasera masura autorizarii doar a abatorului din comuna Brosteni sa sacrifice miei in judetul Mehedinti, acesta fiind singurul care indeplinea conditiile cerute de legislatia europeana pentru desfasurarea unor astfel de activitati.

'Punctul de sacrificare va functiona in targul Veterani din Drobeta Turnu Severin.Acesta va fi dotat cu apa curenta si energie electrica. Aici in perioada precizata va functiona si un laborator unde vor lucra mai multi medici veterinari', a precizat Ganea.

In context, reprezentanta DSVSA Mehedinti a mai aratat ca in toate targurile se vor dispune controale sanitar-veterinare astfel incat sa nu se incalce reglementarile in vigoare privind comercializarea mieilor sau a carcasei de miel.

'Acolo unde se vor constata abateri se vor aplica sanctiunile stabilite de lege. Sanatatea publica nu poate fi pusa in pericol, chiar daca deciziile luate au sa nemultumeasca, in special, crescatorii de animale', a mai spus Ganea.



Poti fi interesat si de