Raport EFSA privind pesta porcina africana


Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a facut public un raport stiintific care evalueaza masurile de natura sa limiteze propagarea virusului pestei porcine africane la mistreti.

mistretAutoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a facut public un raport stiintific care evalueaza masurile de natura sa limiteze propagarea virusului pestei porcine africane la mistreti.
In primul rand, vanatoarea nu reprezinta un mijloc de a reduce drastic riscul introducerii si raspandirii virusului pestei porcine africane la mistreti, potrivit franceagricole.fr. In al doilea rand, hranirea artificiala ar putea creste riscul propagarii in loc de a-l reduce, se arata in raportul EFSA.
De asemenea, sunt necesare cunostinte suplimentare pentru a sti daca utilizarea gardurilor ar putea constitui unul dintre elementele posibile ale unui program de control, dar si pentru a evalua fezabilitatea punerii sale in practica.

Pesta porcina africana este o boala virala inofensiva pentru om, dar mortala pentru porci si mistreti. La sfarsitul lunii ianuarie 2014, in Polonia si Lituania au fost semnalate cazuri de pesta porcina africana la mistreti.



Poti fi interesat si de