MADR: Proiect de 5 mil lei pentru valorificarea potentialului agroalimentar

MADR: Proiect de 5 mil lei pentru valorificarea potentialului agroalimentar


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va finaliza la inceputul lunii mai un proiect dedicat implementarii unor strategii necesare valorificarii potentialului agroalimentar al Romaniei, in valoare totala de 5,051 milioane lei, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013.

0danielMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va finaliza la inceputul lunii mai un proiect dedicat implementarii unor strategii necesare valorificarii potentialului agroalimentar al Romaniei, in valoare totala de 5,051 milioane lei, cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013.
Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, din valoarea totala a proiectului, circa 4,293 milioane lei reprezinta valoarea asistentei financiare nerambursabile.
Obiectivul general al acestui proiect este imbunatatirea capacitatii administrative a MADR de a gestiona ciclul de politici publice specifice domeniului agroalimentar (elaborarea, implementarea, monitorizarea si evaluarea politicilor publice).

Prin implementarea acestuia se urmareste, pe baza consultarilor cu factorii interesati, elaborarea unei viziuni de dezvoltare a sectorului agroalimentar pe termen mediu si lung - orizont 2020/2030, stabilirea liniilor directoare de dezvoltare a sectorului agro-alimentar si a unui pachet de note tehnice care vor facilita elaborarea documentelor de politici publice specifice domeniilor aflate in portofoliul MADR, precum si organizarea unor sesiuni de formare pentru intarirea capacitatii MADR in domeniul managementului ciclului de politici publice.

In cadrul proiectului se desfasoara activitati de instruire in domeniul politicilor publice, la care vor participa 80 de persoane. Totodata, un numar de 700 persoane, beneficiari sau potential beneficiari ai politicilor agricole, vor fi implicate in mod direct in proiect in procesul de stabilire a viziunii 2020-2030, a directiilor prioritare ale politicilor agricole.
Implementarea proiectului 'Strategii pentru valorificarea potentialului agroalimentar al Romaniei' a debutat pe 4 mai 2012 si va fi finalizat pe 3 mai 2014.



Poti fi interesat si de