Daniel Constantin incurajeaza asocierea fermierilor

Daniel Constantin incurajeaza asocierea fermierilor


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, i-a indemnat pe primarii din judetele Maramures, Cluj si Bistrita-Nasaud care au participat la intalnirea de prezentare a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 sa incurajeze infiintarea asociatiilor agricole pentru a reusi o atragere eficienta a fondurilor europene.

2dcMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, i-a indemnat pe primarii din judetele Maramures, Cluj si Bistrita-Nasaud care au participat la intalnirea de prezentare a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 sa incurajeze infiintarea asociatiilor agricole pentru a reusi o atragere eficienta a fondurilor europene.
"Din luna mai, Ministerul Agriculturii deschide prima sesiune de investitii in fermele de familie, cele de crestere si cele de productie, iar oamenii trebuie sa fie cat mai informati. Ne-am dorit sa incurajam tinerii din zonele rurale sa faca agricultura prin reducerea birocratiei, asa ca am simplificat programele de accesare a fondurilor europene. Am ajuns in anul 2014 la performante in domeniul agriculturii, iar anul trecut s-a dovedit a fi cel mai bun din ultimii 45 de ani. Exporturile au depasit importul, iar Guvernul si administratiile locale trebuie sa vina in sprijinul celor sapte milioane de oameni care traiesc in mediul rural si sa-i indrume", a spus Daniel Constantin.

El a afirmat ca noul program de finantare extins pana in anul 2020 incurajeaza arendarea terenurilor ce ajung la trei hectare si nu vanzarea acestora. Posesorii de terenuri agricole ce detin pana la cinci hectare vor beneficia anul acesta de o subventie de 170 de euro/ha, iar pentru cei care detin peste cinci hectare suma ajunge la 220 de euro/ha.

Primarii i-au solicitat ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale identificarea unei solutii de finantare destinate caminelor culturale si comunelor care detin ansambluri folclorice menite sa transmita traditiile si cantecul popular. Daniel Constantin si o echipa din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-a aflat in vizita la mai multe ferme agricole din judetul Maramures.



Poti fi interesat si de