Romania detine aproape o treime din exploatatiile agricole din UE-27

Romania detine aproape o treime din exploatatiile agricole din UE-27


Numarul exploatatiilor agricole in Romania este de 3,859 milioane, reprezentand 31,5% din numarul exploatatiilor agricole din UE-27 (Uniunea Europeana fara Croatia - n.r.), a declarat la o reuniune de informare, Ion Florescu, directorul general al Directiei de Statistica Economica din cadrul Institutului National de Statistica /INS/. In Romania, suprafata agricola utilizata la nivel de exploatatie agricola este de 3,45 hectare, a precizat reprezentantul INS, care a apreciat ca este 'o cifra foarte mica'.

teren2Numarul exploatatiilor agricole in Romania este de 3,859 milioane, reprezentand 31,5% din numarul exploatatiilor agricole din UE-27 (Uniunea Europeana fara Croatia - n.r.), a declarat la o reuniune de informare, Ion Florescu, directorul general al Directiei de Statistica Economica din cadrul Institutului National de Statistica /INS/. In Romania, suprafata agricola utilizata la nivel de exploatatie agricola este de 3,45 hectare, a precizat reprezentantul INS, care a apreciat ca este 'o cifra foarte mica'.

Referindu-se la rezultatele Recensamantului General Agricol (RGA), cu an de referinta 2010, si la o cercetare a INS, ulterioara RGA, privind tipologia exploatatiilor agricole, Florescu a subliniat ca aspecte pozitive sunt cresterea cu 51% a numarului exploatatiilor agricole mai mari de 50 hectare, comparativ cu cele inregistrate la recensamantul agricol din 2010, iar numarul celor mai mici de un hectar a scazut cu 6,9% (150.000).

Conform legislatiei europene, RGA va trebui urmat de doua anchete structurale (microrecensaminte, pe baza de esantion), pentru care Romaniei i s-au alocat 2 milioane euro. Potrivit reprezentantului INS, culegerea datelor pe teren pentru ancheta structurala in agricultura va avea loc in perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2014, procesarea datelor va fi realizata in martie -iulie 2014, iar rezultatele vor fi publicate la finalul anului 2014.



Poti fi interesat si de