Ion Prioteasa: Agricultorii vor primi plati pe suprafata, nu pe ferma

Ion Prioteasa: Agricultorii vor primi plati pe suprafata, nu pe ferma


Platile directe pentru agricultorii romani in exercitiul financiar al UE 2014-2020 vor fi facute tot pe suprafata, in timp ce abordarea statelor membre mai vechi este plata pe ferma, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, care a participat recent la o intalnire cu comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos. "Pentru segmentul financiar urmator, platile directe, in ceea ce priveste Romania, se vor mentine ca plati pe hectar, abordarea la nivel european fiind plata pe ferma. Cam asta ar fi tendinta europeana in noua politica agricola comuna, exceptie facand noile state membre, unde, de asemenea, a fost acceptata plata la hectar. Avantajul este ca un fermier are posibilitatea de a beneficia de o plata care poate evolua in functie de suprafata pe care o detine, in timp ce pentru platile directe pe ferme drepturile financiare raman aproximativ aceleasi", a afirmat presedintele CJ Dolj, intr-o declaratie de presa.

vacidecPlatile directe pentru agricultorii romani in exercitiul financiar al UE 2014-2020 vor fi facute tot pe suprafata, in timp ce abordarea statelor membre mai vechi este plata pe ferma, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, care a participat recent la o intalnire cu comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos. "Pentru segmentul financiar urmator, platile directe, in ceea ce priveste Romania, se vor mentine ca plati pe hectar, abordarea la nivel european fiind plata pe ferma. Cam asta ar fi tendinta europeana in noua politica agricola comuna, exceptie facand noile state membre, unde, de asemenea, a fost acceptata plata la hectar. Avantajul este ca un fermier are posibilitatea de a beneficia de o plata care poate evolua in functie de suprafata pe care o detine, in timp ce pentru platile directe pe ferme drepturile financiare raman aproximativ aceleasi", a afirmat presedintele CJ Dolj, intr-o declaratie de presa.


Ion Prioteasa, liderul delegatiei Romaniei la Comitetul Regiunilor (CoR), a participat, pe 28 si 29 noiembrie, la cea de-a 104-a sesiune plenara a CoR, iar cu acest prilej a organizat o intalnire intre membrii delegatiei Romaniei la CoR si comisarul european Dacian Ciolos. Potrivit acestuia, un element care merita a fi luat in calcul in noua politica agricola este oferirea unor plati complementare tinerilor fermieri. "Aceasta inseamna ca un tanar care se asaza in ferma lui sau intr-o societate agricola condusa de el sau in care are capital majoritar va primi, in primii cinci ani de la instalare, cu pana la 25 la suta mai mult, ca plata complementara. O veste buna o primesc si cei care detin ferme mici, in cazul carora se vor introduce platile simplificate, adica nu se va mai face niciun alt control, fiind suficienta existenta fermei si faptul ca acolo se desfasoara o activitate agricola. Nu se mai masoara parcelele, nu se mai fac alte controale. Aceasta masura va simplifica foarte mult lucrurile atat pentru beneficiar, cat si pentru Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura', a mai afirmat seful delegatiei Romaniei la Comitetul Regiunilor.



Poti fi interesat si de