Bacau: Fermierii din judet vor primi 8,4 milioane de euro plati directe

Bacau: Fermierii din judet vor primi 8,4 milioane de euro plati directe


O suma in valoare totala de 8,4 milioane de euro, reprezentand avansul aferent schemei de plata unica pe suprafata pentru campania 2013, vor primi in perioada urmatoare un numar de 24.558 de fermieri bacauani ca urmare a autorizarilor date de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). "De acest avans beneficiaza, practic, toti fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesara conditiilor de eligibilitate in conformitate cu reglementarile europene in domeniu, pentru plata din acest an cuantumul ridicandu-se la 139,17 de euro pe hectar, potrivit Hotararii de Guvern nr. 762/2013 privind stabilirea pentru 2013 a cuantumului platilor directe unice pe suprafata, a platilor separate pentru zahar si a celor specifice pentru orez, care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal, la care se va aplica un coeficient de reducere liniara care va asigura incadrarea in plafonul alocat de Comisia Europeana', a declarat pentru Agerpres Gabriela Mazilu, directorul executiv al Centrului Judetean Bacau al APIA.

banutiO suma in valoare totala de 8,4 milioane de euro, reprezentand avansul aferent schemei de plata unica pe suprafata pentru campania 2013, vor primi in perioada urmatoare un numar de 24.558 de fermieri bacauani ca urmare a autorizarilor date de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). "De acest avans beneficiaza, practic, toti fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesara conditiilor de eligibilitate in conformitate cu reglementarile europene in domeniu, pentru plata din acest an cuantumul ridicandu-se la 139,17 de euro pe hectar, potrivit Hotararii de Guvern nr. 762/2013 privind stabilirea pentru 2013 a cuantumului platilor directe unice pe suprafata, a platilor separate pentru zahar si a celor specifice pentru orez, care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal, la care se va aplica un coeficient de reducere liniara care va asigura incadrarea in plafonul alocat de Comisia Europeana', a declarat pentru Agerpres Gabriela Mazilu, directorul executiv al Centrului Judetean Bacau al APIA.


Potrivit acesteia, platile catre fermieri se fac la cursul de schimb de 4,4620 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrala Europeana pe 30 septembrie 2013 si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 29 septembrie 2013. Plata in avans poate fi acordata in proportie de pana la 50% din valoarea totala a platilor directe. In campania din 2013 Romania beneficiaza de o alocare financiara de peste 1.213 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), pentru o suprafata de referinta de peste 8,7 milioane hectare. Suma totala ce va fi platita in avans se ridica la peste 2.525 de milioane de lei, respectiv 566 de milioane de euro, pentru aproximativ un milion de fermieri.



Poti fi interesat si de