Salmonella nu s-a confirmat la niciun lot de carne Avicola Buzau

Salmonella nu s-a confirmat la niciun lot de carne Avicola Buzau


Directorul adjunct al DSVSA Buzau, Ciprian Botezatu, a declarat ca in urma controalelor efectuate la abatorul Avicola Buzau s-a constatat ca nu exista niciun fel de problema privind contaminarea cu salmonella sau alta baterie infectioasa.

avicolabuzauDirectorul adjunct al DSVSA Buzau, Ciprian Botezatu, a declarat ca in urma controalelor efectuate la abatorul Avicola Buzau s-a constatat ca nu exista niciun fel de problema privind contaminarea cu salmonella sau alta baterie infectioasa.
'Probele prelevate nu confirma nici un fel de contaminare, nu numai cu salmonella, dar cu nici o alta bacterie patogena infectioasa. Controalele efectuate de specialisti pe fiecare lot in parte confirma calitatea carnii de pui destinate consumului', a spus reprezentantul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau.

El a mai spus ca unitatea buzoiana a sistat aprovizionarea cu pui vii de la Avicola Calarasi nu din considerente sanitar-veterinare, ci doar din respect pentru proprii consumatori. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a solicitat saptamana trecuta medicilor veterinari sa faca controale la Avicola Calarasi si la Avicola Buzau.



Poti fi interesat si de