Crescatorii de oi: 1,3 milioane de oi "traiesc in punga" in Romania

Crescatorii de oi: 1,3 milioane de oi "traiesc in punga" in Romania


Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Marcel Andrei ii acuza pe functionarii APIA ca sunt complici la frauda facuta de mai multi asa-numiti proprietari de oi, care de fapt nu au niciun animal, dar au crotaliile, cu ajutorul carora incaseaza subventia pentru mioare, fara a face nimic. Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania a declarat pentru Agerpres, ca estimeaza ca in Romania, statul plateste subventie pentru 1,3 milioane de oi, care nu exista decat in acte, fara a paste pe pasuni.

oiiiiPresedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Marcel Andrei ii acuza pe functionarii APIA ca sunt complici la frauda facuta de mai multi asa-numiti proprietari de oi, care de fapt nu au niciun animal, dar au crotaliile, cu ajutorul carora incaseaza subventia pentru mioare, fara a face nimic. Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania a declarat pentru Agerpres, ca estimeaza ca in Romania, statul plateste subventie pentru 1,3 milioane de oi, care nu exista decat in acte, fara a paste pe pasuni.

"Ceea ce sunt la plata la APIA: 9,3 milioane oi. Parerea mea este ca efectivul de oi in Romania este undeva sub 8 milioane, cu cei care nu au drept de subventie la APIA, ca mai sunt care au sub 50 de oi si aceia sunt multi. La plata avem si oile care sunt 'in punga'. Avem crescatori care tin oile in punga. Au numai crotaliile, bagate in baza de date, si niciun animal, si beneficiaza de subventie", spune Marcel Andrei.

Acesta sustine ca adevaratii crescatori de oi nu au cum sa-i demaste pe falsii proprietari de oi, care de fapt au doar crotalii, pentru ca totul s-ar face cu complicitatea functionarilor APIA.
"Nu avem cum sa-i dam in vileag, pentru ca, desi eu am facut adresa si anul acesta la APIA, sunt bani publici banii dati de subventie (...), fiind bani publici, am solicitat ca cererile pentru subventie sa fie facute publice. Nu se vrea sa se faca publice. Frauda se face impreuna cu functionarii APIA. Nu e grav, foarte grav, dar nu avem ce face", acuza Marcel Andrei.



Poti fi interesat si de