ANSVSA ia masuri in zonele afectate de inundatii

ANSVSA ia masuri in zonele afectate de inundatii


In urma situatiei de urgenta generata de inundatiile din judetul Galati, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Galati a intreprins, conform procedurilor, mai multe masuri pentru prevenirea si combaterea bolilor la animale, a celor transmise la om si pentru controlul sanitar veterinar al produselor alimentare. Medicii veterinari oficiali zonali si concesionari au evaluat situatia pierderilor de animale pe raza comunelor afectate de inundatii: 7.280 de pasari, 252 de oi, 1 cal, 20 de caini, 6 vaci si 79 de porci.

inundatieIn urma situatiei de urgenta generata de inundatiile din judetul Galati, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Galati a intreprins, conform procedurilor, mai multe masuri pentru prevenirea si combaterea bolilor la animale, a celor transmise la om si pentru controlul sanitar veterinar al produselor alimentare. Medicii veterinari oficiali zonali si concesionari au evaluat situatia pierderilor de animale pe raza comunelor afectate de inundatii: 7.280 de pasari, 252 de oi, 1 cal, 20 de caini, 6 vaci si 79 de porci.
La nivelul DSVSA Galati s-a instituit Serviciul de permanenta, pentru a prelua apelurile de urgenta din comunele afectate, iar cetatenilor si autoritatilor li s-a solicitat sa informeze medicul veterinar daca exista animale in pericol sau bolnave. Medicii veterinari zonali si cei concesionari, se afla in zonele afectate, verifica, supravegheaza, aplica masurile necesare si raporteaza permanent situatia din teritoriu, pentru rezolvarea problemelor aparute din cauza acestor inundatii.

Primariile localitatilor afectate au fost informate cu privire la faptul ca au obligatia, conform prevederilor legale, sa efectueze ecarisarea teritoriului, fiecare primarie avand contract cu firma de ecarisare. Totodata, au fost verificate stocurile de dezinfectante si echipamentele de dezinfectie care, in caz de necesitate, urmeaza a fi puse la dispozitia Consiliilor Locale din zona.



Poti fi interesat si de