Un nou focar de pesta porcina loveste Rusia


Un nou focar de pesta porcina africana (ASF) a fost raportat in aceasta saptamana in Rusia, anunta Rosselhoznadzor. Potrivit unor studii efectuate de Institutul de Cercetari Stiintifice de Medicina Veterinara Virusologie si Microbiologie, prezenta ASF a fost depistata la o ferma privata din satul Markin.

porciasfUn nou focar de pesta porcina africana (ASF) a fost raportat in aceasta saptamana in Rusia, anunta Rosselhoznadzor. Potrivit unor studii efectuate de Institutul de Cercetari Stiintifice de Medicina Veterinara Virusologie si Microbiologie, prezenta ASF a fost depistata la o ferma privata din satul Markin.
In urma focarului descoperit, specialistii veterinari au sacrificat si distrus aproximativ 400 de porci. Guvernatorul Vyacheslav Vasilenko al regiunii le-a cerut fermierilor sa fie precauti si sa blocheze temporar tranzitul de animale vii din specia porcina. Pana in prezent ASF a fost depistat in 14 regiuni diferite, atat in randul mistretilor cat si a porcilor domestici. Zonele cele mai afectate au fost in acest an Osetia de Nord-Alania, Voronezh, Rostov, Volgograd, Tver, Tambov, Saratov, Belgorod, Smolensk, Moscova, Pskov, Yaroslavl, Tula si Krasnodar.



Poti fi interesat si de