Jihad El-Khalil exporta carne de oaie in Iordania si animale vii in Libia

Jihad El-Khalil exporta carne de oaie in Iordania si animale vii in Libia


Libanezul Jihad El-Khalil, presedintele holdingului Maria Grup, este cel mai mare exportator de berbecuti din Romania, anual pana la 400.000 de animale fiind livrate in afara. Principalele destinatii sunt tarile din Orientul Mijlociu, cu care exista relatii comerciale de mai multi ani. Libanezul exporta nu doar animale, ci si cereale, in special grau.

jihad2Libanezul Jihad El-Khalil, presedintele holdingului Maria Grup, este cel mai mare exportator de berbecuti din Romania, anual pana la 400.000 de animale fiind livrate in afara. Principalele destinatii sunt tarile din Orientul Mijlociu, cu care exista relatii comerciale de mai multi ani. Libanezul exporta nu doar animale, ci si cereale, in special grau.
Exportam 350.000- 400.000 de oi pe an. In Libia exportam animale in viu, in timp ce in Iordania vindem carne de oaie. Pretul este foarte bun, a declarat omul de afaceri. Exportul animalelor se face pe cale maritima, in conditiile in care Turcia a interzis tranzitul ovinelor vii provenite din Romania catre tarile arabe. In ciuda promisiunilor oficialilor de la Ministerul Agriculturii ca situatia va fi rezolvata, tranzitul de animale vii prin Turcia a ramas in continuare interzis, ceea ce produce pagube serioase exportatorilor romani.

Animalele pleaca cu vaporul, un transport inseamna 10.000-15.000 de animale, declara libanezul. Jihad El-Khalil este unul din cei mai mari agricultori din Romania, cu o suprafata administrata de circa 43.000 hectare, atat in arenda, cat si concesionata de la stat, detinand capacitati de depozitare importante. Libanezul are mai multe ferme de animale, un abator modern, dar si o moara, urmand ca in viitor sa-si extinsa activitatea si pe alte segmente de piata. Planurile imediate: constructia unei fabrici de ulei si a unei fabrici de lucerna balotata.
Jihad El Khalil a fost prezent saptamana trecuta la inaugurarea faricii de ulei de la Zimnicea a grupului InterAgro



Poti fi interesat si de