Thursday, Nov 23rd

Last update10:40:28

Te afli aici: Stiri Zootehnie

banner optim 540x130
 

Zootehnie

Sprijin de aproape 100 milioane de euro pentru sectorul zootehnic

 • PDF
sprijin guvern zootehnieGuvernul a aprobat, miercuri, plati pentru ajutoare in agricultura in valoare de aproximativ 100 milioane de euro (peste 455 milioane lei), destinate sectorului zootehnic.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 09:54

Detalii...

Petre Daea vrea majorarea numarului de ovine

 • PDF
majorare numar ovineMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca numarul ovinelor trebuie majorat, astfel incat sa fie valorificata iarba, o resursa exceptionala din tara noastra, Daea precizand ca stie ca pentru unii devine agasant explicand constant avantajele cresterii oilor.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 09:56

Detalii...

APCPR: Nu sunt motive ca pretul carnii de porc sa creasca la consumator

 • PDF
pret carne porc apcprO serie de analisti ai pietei carnii au lansat in ultimele zile afirmatii potrivit carora pretul carnii de porc ar fi inregistrat o crestere de 50% in ultimul an, asteptandu-se la cresteri importante in continuare. Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR) sustin ca toate aceste prognoze sunt nefondate, in conditiile in care pretul platit fermierilor pentru porcii livrati a scazut dramatic incepand din august si scaderea va continua.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 09:58

Detalii...

Program de sustinere pentru fermele avicole, aprobat de Senat

 • PDF
gaini senatSenatul a adoptat, in calitate de prima Camera sesizata, o propunere legislativa privind un program de sustinere pentru activitatea de reproductie, incubatie si crestere in sectorul avicol, initiativa intrunind de 69 de voturi „pentru” si 13 abtineri.

Detalii...

OMS le cere fermierilor sa nu mai administreze antibiotice animalelor sanatoase

 • PDF
antibiotice animale omsIndustria agro-alimentara ar trebui sa inceteze sa mai administreze antibiotice pentru a stimula cresterea si a impiedica imbolnavirea animalelor sanatoase, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizand marti ca aceste practici ar putea afecta imunitatea oamenilor la infectiile rezistente la antibiotice, transmite Reuters.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:07

Detalii...

MADR pregateste un program destinat dezvoltarii raselor de porci Bazna si Mangalita

 • PDF
porci mangalita madrMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in plan elaborarea unui program pentru dezvoltarea raselor de porci Bazna si Mangalita, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:07

Detalii...

MADR promoveaza consumul de carne de oaie in Romania

 • PDF
miel alegeoaiaCampania „Alege oaia!” are scopul de a promova consumul de carne de ovine si de a aduce un castig crescatorilor de oi si consumatorilor, fiindca sunt produse foarte valoroase realizate „de mainile si sudoarea romanilor”, a declarat sambata ministrul Petre Daea, cu ocazia lansarii campaniei in Piata Obor.

Detalii...

Bulgaria: Epidemia de gripa aviara se extinde

 • PDF
gaini aviara bulgaria4Epidemia de gripa aviara din Bulgaria s-a extins in alte doua regiuni, determinand autoritatile de la Sofia sa anunte sacrificarea a aproape 8.000 de rate, a anuntat duminica Agentia pentru siguranta alimentara, transmite Reuters.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:13

Detalii...

Focar de pesta porcina africana, in Republica Moldova

 • PDF
pesta moldovaInspectorii veterinari au confirmat existenta unui focar de pesta porcina africana in trei gospodarii din localitatea Palanca, raionul Stefan Voda, din Republica Moldova.

Detalii...

MADR, program pentru sprijinea crescatorilor de animale din zona montana

 • PDF
ciobani stana munteZona montana va beneficia de un sprijin financiar anual de 100 de milioane de euro, incepand din 2018, in baza unui program dedicat, care se va derula pe o perioada de 10 ani si pentru care se vor aloca de la bugetul national un miliard de euro, a anuntat, luni, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, la o dezbatere pe teme agricole.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:26

Detalii...

Daea: Am reusit sa distribuim fermierilor aproape 80% din subventii

 • PDF
bani fermieri madr2Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminica, la Deva, ca au fost distribuite aproape 80% din subventiile la care au dreptul fermierii romani, valoarea platilor efectuate depasind 750 de milioane de euro, in conditiile in care achitarea drepturilor a inceput pe 16 octombrie.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:29

Detalii...

Producatorii au lansat initiativa „Porc Crescut Romaneste”

 • PDF
porc romanescRomania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara, sustin producatorii romani de carne de porc.

Detalii...

Bunastarea animala – noua initiativa a Comisiei Europene

 • PDF
uecbv1Vineri 20 octombrie 2017, Uniunea Europeana a Comertului cu Animale si a Meseriilor Carnii (UECBV) a sustinut cea de a 66-a Sesiune a Adunarii Generale anuale la Bucuresti in Romania, tara deschisa comertului, unde ameliorarea productiei primare este importanta nu numai din punct de vedere tehnologic, ci si al volumelor - gratie adeziunii la Uniunea Europeana din anul 2007.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:46

Detalii...

Buzau: "Ferma" de animale ilegala, descoperita de politisti

 • PDF
ferma ilegala buzauPolitistii locali din Buzau, impreuna cu inspectori ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Directiei Finantelor Publice au descoperit, joi dimineata, in cadrul unei actiuni de control, o amenajare ilegala de circa 7.400 metri patrati pe malul raului Buzau, unde un localnic crestea pasari, oi, vaci si mai multi caini.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:55

Detalii...

Gainile Avicola Lumina, hranite cu materii prime naturale imbogatite

 • PDF
gaina avicola2Avicola Lumina, companie a Grupului AGRICOLA, a lansat doua tipuri de oua, unul dintre ele in premiera la nivel european: Oua Ochioase, imbogatite natural cu luteina, pentru sustinerea sanatatii ochilor, si Oua Inimoase, imbogatite natural cu Omega 3, cunoscut pentru sustinerea sanatatii inimii. Cele doua produse au fost obtinute in urma unui amplu proiect de cercetare, ouale cu luteina fiind o inovatie marca AGRICOLA.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:56

Detalii...

Incepe plata avansului la subventiile agricole pe 2017

 • PDF
bani fermieri madr2Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat recent cuantumul stabilit pentru 2017 pentru schemele de plata pe suprafata si bugetele alocate pentru subventiile agricole. Platile incep din 16 octombrie, a precizat APIA.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:00

Detalii...

Lipsa de personal stagneaza investitiile din zootehnie

 • PDF
acebop semnalConducerea Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania (ACEBOP) trage un semnal de alarma privind forta de munca necalificata si calificata din sectorul agricol zootehnic.

Detalii...

Un consortiu arab va investi in cresterea animalelor in zona Marii Negre

 • PDF
crestere animale5Companiile Saudi Agricultural and Livestock Investment Company (SALIC) din Arabia Saudita si Al Dahra din Emiratele Arabe Unite vor investi cinci miliarde de riyali (1,33 miliarde de dolari) in sectorul agricol din regiunea Marii Negre, a declarat, miercuri, directorul general de la SALIC, Abdullah Aldubaikhi, informeaza publicatia Gulf News.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:04

Detalii...

LAPAR: Fermierii sunt obligati sa accepte munca la negru

 • PDF
zilieri ferma porciLegea privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri ar trebui modificata, iar veniturile din munca ziliera ar trebui exceptate de la calculul veniturilor in vederea stabilirii ajutoarelor sociale, considera Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:07

Detalii...

Buzau: Crescatorie clandestina de animale, descoperita de politisti

 • PDF
porci gripa ucrainaO crescatorie cu cateva zeci de vaci, porci si oi, ce functiona ilegal in zona statiei de epurare a apei de la marginea municipiului Buzau, a fost descoperita intr-o actiune organizata de politistii locali si comisarii Garzii de Mediu, au informat luni autoritatile locale.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:10

Detalii...

Reprezentantii industriei carnii din Europa se intalnesc la Bucuresti

 • PDF
uecbv logoUniunea Europeana a Comertului cu Animale si a Meseriilor Carnii (UECBV), prezidata de domnul Philippe Borremans, va sustine Adunarea Generala anuala la Bucuresti, in perioada 19-21 octombrie 2017, in spatiul dedicat conferintelor din hotelul CARO, Bucuresti.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:18

Detalii...


banner agerpress nou 554x80