Tuesday, Sep 26th

Last update10:13:26

Te afli aici: Stiri Zootehnie

banner optim 540x130
 

Zootehnie

Noi cazuri de pesta porcina africana in Ucraina, alerta in Satu Mare

 • PDF
porcine2Autoritatile din judetul Satu Mare au intensificat controalele cu privire la respectarea interdictiei de circulatie a porcilor din cauza focarelor de pesta porcina africana inregistrate in Ucraina.

Detalii...

32.000 de fermieri s-au inscris la ajutorul pentru comercializarea lanii

 • PDF
lana2Programul de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii a atras pana in prezent 32.000 de beneficiari pentru o cantitate de lana totala de 22.200 tone. Ajutorul consta in acordarea unui sprijin de 1 leu pe kilogramul de lana comercializata catre un centru de colectare sau o unitate de procesare a lanii.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 14:49

Detalii...

Bruna de Maramures ar putea fi pusa in conservare

 • PDF
brunaBruna de Maramures a pierdut teren in faţa Balţatei Romanesti, a carei carcasa are o valoare mult mai mare, este de parere presedintele Federaţiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Claudiu Franc.

Detalii...

ACEBOP: Sunt necesare laboratoare pentru analize de genetica moleculara

 • PDF
scrapiaMai multe focare de scrapie clasica la oi au fost identificate in tara, insa Romania nu are la ora actuala un laborator pentru genotipizarea berbecilor pentru scrapie, masura care ar creste, in timp, la eradicarea acestei maladii.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:07

Detalii...

Peste 1,2 milioane de pasari sacrificate din cauza gripei aviare

 • PDF
gripa aviara rusia filipineGripa aviara loveste grav industria carnii de pasare din zona Asiei. Cel mai mare producator de pasari de carne din estul Rusiei, Amur Broiler, a sacrificat un milion de pasari de la jumatatea lunii august, atunci cand a fost depistat un focar de gripa aviara. Si alte state din zona Asiei au de suferit din cauza focarelor de H1N1.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:07

Detalii...

ACEBOP: Zootehnia romaneasca a ajuns intr-o situatie de dependenta

 • PDF
zootehniaMary Pana, presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) din Romania, vorbeste intr-un interviu exclusiv pentru revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO, despre situatia actuala a zootehniei romanesti.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:24

Detalii...

A fost identificat un parazit intestinal la purcei rezistent la medicamente

 • PDF
purcei pesta pro agroCystoisospora, un parazit care provoaca diaree la porci, mai ales la purceii nou-nascuti, si care este capabil sa se raspandeasca rapid in ferme, a devenit rezistent la medicamente cu toltrazuril, care sunt folosite pentru prevenirea acestuia.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:31

Detalii...

Premium Porc acceseaza 55 milioane euro pentru extinderea capacitatii de productie

 • PDF
porci premiumPremium Porc Group, al doilea mare producator de carne de porc din Romania, a fost finantat printr-un credit de 55 milioane de euro de la patru unitati bancare, pentru marirea capacitatii de productie cu peste 160.000 de porci produsi pe an si sustinerea activitatii operationale.

Detalii...

Mobilizare pentru prevenirea pestei porcine africane

 • PDF
porci masuri gripa porcinaLa propunerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bistrita Nasaud, prefectul judetului Ovidiu Victor Frent a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Bistrita Nasaud pentru a stabili masurile care trebuie luate pentru prevenirea pestei porcine africane.

Ultima actualizare în Luni, 21 August 2017 10:00

Detalii...

UCPR: In fermele avicole din Romania nu se foloseste Fipronil

 • PDF
oua ucprProducatorii avicoli din Romania, asociati in Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), informeaza opinia publica, ca in fermele avicole din Romania nu se foloseste Fipronil, insecticid cu spectru larg de actiune, ca substanta antiparazitara.

Detalii...

Zona orasului Satu Mare, strict monitorizata de autoritati

 • PDF
pesta porcCartierul Balta Blonda din municipiul Satu Mare, unde in urma cu doua saptamani a fost descoperit un focar de pesta porcina africana, singurul caz confirmat in tara, este in continuare strict monitorizat de catre Politie, Jandarmerie si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), nefiind depistat niciun nou caz, conform autoritatilor locale.

Detalii...

Romania a exportat animale vii in valoare de peste 39 milioane euro

 • PDF
oi exportRomania a exportat, in primele patru luni din 2017, animale vii in suma de 39,3 milioane euro, o valoare cu 12,9% mai mare fata de cea din perioada similara a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS).

Detalii...

Karpaten Meat mizeaza pe o crestere de 30% a vanzarilor de carne de vita Angus

 • PDF
karpaten foto2Karpaten Meat, cea mai mare firma din Romania specializata in vanzarea de bovine si carne Angus, continua sa creasca vanzarile atat de bovine de reproductie din rasa Angus, cat si de carne de vita Angus.

Ultima actualizare în Luni, 21 August 2017 10:04

Detalii...

APCPR: Aparitia pestei porcine, moment de cumpana pentru sectorul de crestere a porcilor

 • PDF
apcpr porcine ppaProducatorii de carne de porc considera ca aparitia primului focar de pesta porcina africana in Romania este un moment de cumpana pentru sectorul de crestere a porcilor.

Ultima actualizare în Luni, 07 August 2017 10:06

Detalii...

Seful ANSVSA: Romania e in continuare tara libera de pesta porcina clasica

 • PDF
ansvsa porci ppaRomania isi mentine statutul de tara libera de pesta porcina clasica, obtinut in luna mai, deoarece nu are nicio legatura cu pesta porcina africana, confirmata in gospodarii din Satu Mare, care este o boala total diferita, a declarat presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Branescu.

Ultima actualizare în Luni, 07 August 2017 10:09

Detalii...

Pesta porcina: a fost activat Planul de contingenta al Romaniei

 • PDF
focar pesta porcina7Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) a decis, marti, sa activeze Planul de contingenta al Romaniei pentru situatii de pesta porcina, dupa ce, la Satu Mare s-a inregistrat primul focar al acestei boli, a anuntat ministrul de Interne, Carmen Dan, pe pagina sa de Facebook.

Ultima actualizare în Luni, 07 August 2017 10:43

Detalii...

Specialistii, in alerta. ACEBOP, intalnire de urgenta pe tema pestei porcine

 • PDF
porc pestaMembrii ACEBOP din Banat si Transilvania se intrunesc de urgenta astazi la Timisoara, pentru realizarea unui plan de masuri, sub conducerea presedintelui asociatiei, Mary Pana.

Detalii...

A fost confirmat primul focar de pesta porcina africana in Romania

 • PDF
porci poInstitutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat, in data de 31 iulie, primul focar de pesta porcina africana, la porci domestici, intr-o gospodarie, localizata la periferia municipiului Satu – Mare.

Detalii...

Gripa aviara incetineste segmentul de crestere a pasarilor din U.E.

 • PDF
pui atarnatiProductia de carne de pasare din Uniunea Europeana a scazut semnificativ in acest an, pe masura ce virusul gripei aviare a luat amploare in tarile cu productie importanta de carne de pasare, scrie wattagnet.com.

Detalii...

Premium Porc, in linie dreapta cu investitia de la Salcia

 • PDF
salcia2Ferma de scroafe de la Salcia Tudor, din judetul Braila, este “in grafic”, au anuntat astazi reprezentantii grupului Premium Porc, firma cu actionariat danez.

Ultima actualizare în Vineri, 28 Iulie 2017 09:39

Detalii...

ANSVSA, controale in forta pentru prevenirea gripei porcine

 • PDF
control ansvsa fermeActiune ampla de control a inspectorilor sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor. Avand in vedere notificarile primite din partea Comisiei Europene cu privire la aparitia si evolutia unor noi focare de pesta porcina africana in state din UE, autoritatile veterinare din Romania au dispus, in regim de urgenta, efectuarea unei actiuni ample de control la nivel national.

Ultima actualizare în Marţi, 25 Iulie 2017 11:00

Detalii...


banner agerpress nou 554x80