Iasi: Targ de promovare a consumului de carne de oaie

Iasi: Targ de promovare a consumului de carne de oaie


Un targ pentru promovarea consumului de produse din carne de oaie va fi organizat in perioada 23 - 24 ianuarie, in parcarea Institutiei Prefectului Iasi.

campania alege oaia iasiPurtatorul de cuvant al Directiei Agricole Judetene Iasi, Roxana Ramona Florea, a declarat joi ca evenimentul, intitulat "Alege Oaia", are ca scop incurajarea consumului de carne si produse din carne de oaie.

"Consumatorii vor putea degusta tocanita de oaie, pastrama, carnati, branzeturi, iar cei interesati vor putea sa isi procure carne si produse din carne de oaie din cadrul celor 16 standuri special amenajate. In cadrul evenimentului se vor mai regasi, de asemenea, cinci standuri cu vin ale producatorilor locali. Pe parcursul celor doua zile in cadrul evenimentului vor fi si momente artistice sustinute de ansambluri folclorice din judetul Iasi. Tot in aceasta perioada vor fi prezenti la eveniment si producatori din judetele Botosani si Suceava", a declarat Roxana Ramona Florea.

Potrivit sursei citate, deschiderea festiva a evenimentului va avea loc marti, ora 12.00. Programul de vizitare va fi intre orele 10,00 si 17,00.

"Obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie", a declarat Roxana Ramona Florea.



Poti fi interesat si de