Numarul mare de animale din Germania pune presiuni asupra mediului

Numarul mare de animale din Germania pune presiuni asupra mediului


Fermierii germani au prea multe animale iar acest lucru afecteaza mediul inconjurator si umfla in mod artificial exporturile, a declarat ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, transmite DPA.

porci polonia„Nu este o strategie sustenabila sa umpli fiecare frigider din China cu carne de porc din Germania. In unele regiuni din Germania sunt crescute prea multe animale. Acest lucru pune presiuni asupra mediului”, a apreciat Barbara Hendricks.

 

Oficialul a cerut introducerea unor restrictii asupra numarului de porci, vite si pasari care pot fi crescute pe o anumita suprafata de teren tinand cont de suprafetele de teren disponibile si cantitatea de balegar produsa. De asemenea, ministrul Mediului si-a exprimat regretul ca un proiect legislativ destinat limitarii marimii unei ferme de crestere a animalelor a fost blocat in ultima legislatura.

Declaratiile facute de Barbara Hendricks vin intr-un moment in care crescatorii de porci din Germania sunt amenintati de o epidemie de pesta porcina africana care se intinde in Europa de Est, dar care nu a trecut inca frontiera in Germania.


Potrivit unui studiu publicat anul trecut, agricultura este unul dintre principalii factori responsabili pentru incalzirea globala. Un studiu publicat in PNAS, o publicatie editata de National Academy of Sciences,arata ca, in ultimele doua secole, o cantitate de aproximativ 133 miliarde de tone de carbon a fost scoasa din sol ca urmare a lucrarilor agricole.



Poti fi interesat si de