APIA a autorizat la plata 1,5 miliarde de euro

APIA a autorizat la plata 1,5 miliarde de euro


Suma totala autorizata la plata pana in prezent, reprezentand avans si plata regulara aferenta Campaniei 2017, este de 1,529 miliarde de euro, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

oi botosaniNumarul cererilor depuse (din care au fost excluse cererile neeligibile) s-a ridicat la 876.958, cel al cererilor autorizate pentru avans a fost de 749.315, iar cel al cererilor autorizate privind plata finala s-a situat la 632.131.

Cele mai multe cereri depuse s-au inregistrat in judetul Suceava, respectiv 48.011.

Pentru Campania 2017, APIA a autorizat la plata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) urmatoarele scheme/masuri: Schema de Plata Unica pe Suprafata (SAPS), Schema de Plata redistributiva, Schema de plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, Schema simplificata pentru tinerii fermieri, Sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, Masura 10 - Agromediu si clima, Masura 11 -

Agricultura ecologica, Masura 13 - Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice si Masura 214 - Plati de agromediu.

Platile finantate din FEGA se efectueaza la cursul de schimb de valutar stabilit de Banca Centrala Europeana de 4,5993 lei pentru un euro, iar platile finantate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,5390 lei pentru un euro.

APIA reaminteste ca platile din cadrul schemelor de sprijin se fac in perioada 1 decembrie - 30 iunie a anului calendaristic urmator.



Poti fi interesat si de