Buzau: Caz de trichineloza la un porc mistret si patru suspiciuni la porci domestici

Buzau: Caz de trichineloza la un porc mistret si patru suspiciuni la porci domestici


Directia Sanitar Veterinara si pentru Sigiuranta Alimentelor (DSVSA) Buzau a depistat un caz de trichineloza la un porc mistret si patru suspiciuni la porci domestici, doi din Buzau si cate unul din Berca, respectiv Ramnicu Sarat.

trichineloza porc mistretDirectia Sanitar Veterinara si pentru Sigiuranta Alimentelor (DSVSA) Buzau a depistat un caz de trichineloza la un porc mistret si patru suspiciuni la porci domestici, doi din Buzau si cate unul din Berca, respectiv Ramnicu Sarat.


"In urma analizelor de laborator, un porc mistret vanat pe Fondul de vanatoare 24 Rusavat, comuna Viperesti, a fost gasit infestat cu trichinella spiralis, carnea a fost confiscata si ulterior incinerata, iar proprietarul a fost despagubit conform legislatiei in vigoare", a declarat purtatorul de cuvant al DSVSA Buzau, Iulian Cristian Moca.

Potrivit sursei citate, medicii veterinari au mai depistat si patru porci domestici cu suspiciune de trichineloza, doi din municipiul Buzau si cate unul din comuna Berca, respectiv municipiul Ramnicu Sarat.

"La un examen mai aprofundat, cele patru cazuri s-au negativat, carnea primind autorizatie de consum", a precizat sursa citata.

Purtatorul de cuvant al DSVSA Buzau a mai spus ca in judet, cu ocazia Craciunului 2017, "se estimeaza sacrificarea a circa 60.000 de porci, dintre care circa 10.000 in gospodariile populatiei".

Trichineloza sau trichinoza este o boala parazitara cosmopolita, contractata de om prin consumul de carne cruda sau insuficient preparata termic, care contine larvele infestante ale unui nematod vivipar din genul Trichinella, care, in anumite conditii, poate provoca decesul.



Poti fi interesat si de